Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 289 (6999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Deputatul USR Daniel Popescu a interpelat Ministerul Transporturilor cu privire la legătura feroviară directă între Gara de Nord şi Otopeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul sucevean USR Daniel Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a interpelat Ministerul Transporturilor în legătură cu proiectul legăturii feroviare directe între Bucureşti, din Gara de Nord, şi Aeroportul Otopeni, inclus în Master Planul General de Transport al României şi estimat iniţial a fi încheiat până în 2018, dar nerealizat până în prezent. Daniel Popescu a spus că a făcut această interpelare într-un context în care proiectul de cale ferată nu este unul de mare amploare, acesta presupunând modernizarea actualei căi de rulare şi extinderea ei cu aproximativ 3 km până în zona aeroportului din Otopeni, însă are o importanţă deosebită pentru uşurarea traficului din Capitală şi asigurarea unui transport mai ieftin şi mai rapid pentru călători, inclusiv pentru sutele de mii de români care ajung anual în ţară. În aceste condiţii, deputatul USR i-a solicitat ministrului Transporturilor o serie de date despre acest proiect, inclusiv despre stadiul şi evoluţia acestuia.

În răspunsul oferit, Ministerul Transporturilor a menţionat că a fost stabilit şi calendarul de implementare a proiectului, care prevede că până în luna aprilie a anului 2020 va fi încheiată execuţia lucrărilor până la Terminalul 1 al Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti.

“Acest proiect ar uşura deplasarea zilnică a zecilor de mii de navetişti care traversează zona spre locul de muncă şi ar face mai uşoară întoarcerea acasă pentru sutele de mii de români din străinătate care ajung anual în ţară prin Aeroportul Otopeni. Să nu mai punem la socoteală sutele de mii de turişti care vizitează România şi care sunt obişnuiţi cu anumite standarde în materie de transport”, a declarat deputatul USR. 

Legat de costuri, Ministerul Transporturilor a precizat că obiectivul de investiţii „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti” a fost inclus în Master Planul General de Transport al României cu suma de 97,15 milioane de euro (fără TVA), din care valoarea studiului de fezabilitate pentru Fazele I şi II este de 2,5 milioane de lei (fără TVA). De asemenea, ministerul a adăugat că valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente Fazei I (de racord la Terminalul 1 al Aeroportului „Henri Coandă”) este de 532,39 milioane de lei (fără TVA).

În contextul celor prezentate mai sus, deputatul USR Daniel Popescu este de părere că întârzierea nepermis de lungă a începerii lucrărilor de racordare a Gării de Nord la Aeroportul „Henri Coandă” este regretabilă şi păguboasă atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turişti şi călători români sau străini care tranzitează Bucureştiul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu a interpelat Ministerul Transporturilor cu privire la legătura feroviară directă între Gara de Nord şi Otopeni.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Deputatul USR Daniel Popescu a interpelat Ministerul Transporturilor cu privire la legătura feroviară directă între Gara de Nord şi Otopeni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei