Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 288 (6998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Proiectul umanitar „Împreună pentru Matteo!”, desfăşurat la GPP ,,Gulliver” şi GPP „ABC” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul ,,Împreună pentru Matteo!”, din cadrul programului judeţean ,,O Lume a Prieteniei”, iniţiat de IŞJ Suceava, desfăşurat, în perioada 10-20 decembrie, la GPP ,,Gulliver” şi GPP „ABC” Suceava, şi-a propus identificarea şi sprijinirea prin acţiuni programate, voluntare, concertate a unor persoane/grupuri de persoane aflate într-o situaţie vulnerabilă sau instituţii de asistenţă a unor grupuri defavorizate prin sensibilizarea părinţilor, colaboratorilor, a membrilor comunităţii.

Calendarul activităţilor a inclus demersuri, precum: realizarea de către preşcolarii din cele două grădiniţe de picturi, desene, felicitări, ornamente, ,,scrisori către Moş Crăciun”, realizarea a trei expoziţii cu lucrările preşcolarilor sub titlul ,,Târgul de Crăciun”, vânzarea şi cumpărarea exponatelor de către părinţi, bunici, colaboratori, donarea sumei obţinute familiei Curcă, din Păltinoasa, al cărei copil, Matteo, în vârstă de 6 luni, suferă de tetraplegie spastică, şi derularea unei activităţi culturale ,,Colindăm împreună!” la sediul instituţiilor, prilej de a oferi clipe de neuitat familiei Curcă.

 

Micuţul Matteo va continua investigaţiile într-un spital din Bucureşti

Prof. Maria Matei, directoarea GPP ,,Gulliver” Suceava, ne-a spus că „împreună cu reprezentanţii organizaţiei <Salvaţi copiii>, partener în proiectul <Împreună pentru Matteo!>, cu cei ai părinţilor preşcolarilor şi colectivul didactic de la GPP <Gulliver> şi GPP ABC> Suceava şi familia Curcă am trăit bucurii împărţite, aceea de a dărui şi cea de a primi, iar schimbul de zâmbete calde şi priviri empatice între parteneri au sădit sâmburele speranţei în inimioare mici care au nevoie de sprijin”. Suma obţinută din vânzarea exponatelor, donată familiei Curcă, îl va ajuta pe micuţul Matteo să continue investigaţiile într-un spital din Bucureşti şi să fie supus unei intervenţii chirurgicale iminente.

Programul derulat constituie, după cum ne-a spus prof. Cristina Dascaliuc, coordonator al GPP ,,ABC” Suceava, o tradiţie la nivelul grădiniţei, aflat la a şasea ediţie, şi este o modalitate de realizare a ţintelor strategice propuse pentru perioada 2016-2020: promovarea unei culturi organizaţionale bazate pe profesionalism activ, comunicare bidirecţională, disciplină asertivă, iniţiativă generatoare de performanţă durabilă şi creşterea vizibilităţii grădiniţei în comunitate prin dezvoltarea parteneriatelor educaţionale locale, judeţene, naţionale, internaţionale, în vederea îmbunătăţirii prin experienţe noi a calităţii managementului instituţional.

 

Donaţie de cărţi

Din aceeaşi perspectivă, pe parcursul perioadei amintite, cadrele didactice de la cele două grădiniţe au colectat cărţi pentru preşcolari şi le-au donat copiilor cu deficienţe de auz de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, în cadrul proiectului judeţean ,,Prietenie fără frontiere”, care are ca scop crearea unor situaţii de integrare emoţională, socială şi educaţională prin promovarea unei atitudini de acceptare şi înţelegere a raporturilor dintre copiii cu cerinţe educative speciale şi copiii din învăţământul de masă.

Delegaţii de părinţi şi preşcolari însoţiţi de cadre didactice s-au deplasat la Liceul Tehnologic Special Bivolărie pentru a oferi cărţi, fructe şi dulciuri într-o primă acţiune a acestui demers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul umanitar „Împreună pentru Matteo!”, desfăşurat la GPP ,,Gulliver” şi GPP „ABC” Suceava.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul umanitar „Împreună pentru Matteo!”, desfăşurat la GPP ,,Gulliver” şi GPP „ABC” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei