Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 288 (6998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria Fălticeni a promovat şase proiecte cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni a promovat nu mai puţin de şase proiecte cu finanţare europeană. Primarul municipiului, Cătălin Coman, a precizat că prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, prin axa prioritară 3 – Creşterea eficienţei energetice în clădirile publice, Primăria Fălticeni a obţinut finanţare pentru proiectul „Reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale <Ioan Ciurea>”. Cătălin Coman a spus că pentru acest proiect a fost semnat contractul de finanţare, cu o valoare de aproape 4,15 milioane de lei, a fost încheiat contractul pentru proiectul tehnic şi urmează procedura de achiziţie pentru lucrările de execuţie. Coman a spus că şi pentru un alt proiect, „Reabilitarea termică a clădirii internatului (Cămin C2) la Colegiul Tehnic <Mihai Băcescu>”, a fost semnat contractul de finanţare, de aproape 2,33 milioane de lei.

Primarul din Fălticeni a arătat că şi pentru acest proiect a fost încheiat contractul pentru proiectul tehnic şi urmează procedura de achiziţie pentru lucrările de execuţie. „Prin aceeaşi axă s-a obţinut o finanţare de 2,723 milioane de lei pentru reabilitarea termică a cantinei Colegiului Naţional <Nicu Gane>. Pentru acest proiect am semnat contractul de finanţare, investiţia aflându-se în faza procedurii de achiziţie pentru proiectul tehnic şi lucrările de execuţie”, a declarat Cătălin Coman. El a adăugat că un alt proiect european depus de municipalitate, „Reabilitarea, extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Fălticeni”, se află în stadiul de evaluare, fiind admis în urma verificării conformităţii administrative şi eligibilităţii cererii de finanţare, urmând a fi verificat şi evaluat din punct de vedere tehnic şi financiar.

Primarul din Fălticeni a explicat că proiectul presupune o reabilitare pe sistemul de iluminat public (SIP) achiziţionat de către municipalitate de la Delgaz Grid în luna martie 2018. „În cadrul proiectului vor fi înlocuite lămpile existente cu lămpi LED, vor fi reabilitate şi modernizate instalaţiile existente. De precizat că în programul de extindere vor intra şase străzi pe care nu există reţele de iluminat public”, a precizat Cătălin Coman, care a adăugat că valoarea totală a proiectului este de 15,316 milioane de lei.

 

Proiect european pentru reabilitarea parcului din apropierea Muzeului „Ion Irimescu”

Cătălin Coman a mai precizat că, pe o altă axă prioritară a POR, „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţiei. Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu”, primăria a depus un proiect pentru construirea unei grădiniţe, pentru 120 de copii, care va avea program normal şi va fi organizată cu şase săli de grupă. Noua grădiniţă urmează să fie construită pe strada Ion Dragoslav. Cătălin Coman a spus că cererea de finanţare a fost depusă în vara acestui an, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 2,71 milioane de lei. Nu în ultimul rând, Coman a declarat că tot pe POR, axa prioritară 13 „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România”, Primăria Fălticeni a optat pentru un sistem integrat de trei proiecte, respectiv „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a obiectivului Parc Public, pe strada Mihai Eminescu”, „Reabilitarea termică a Corpului B la Muzeul de Artă Ion Irimescu” şi „Restaurarea monumentului istoric – Casa Memorială Mihail Sadoveanu”. Cătălin Coman a spus că cererea de finanţare pentru sistemul integrat de proiecte a fost depusă pe data de 29 august 2018, valoarea totală a proiectului fiind de aproape 4,69 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni a promovat şase proiecte cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Fălticeni a promovat şase proiecte cu fonduri europene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei