Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 288 (6998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nominalizare

Încă o tânără din judeţ, finalistă la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta v-am prezentat doi dintre tinerii suceveni care sunt în finala competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, eveniment care vizează recunoaşterea meritelor studenţilor români care studiază şi se remarcă în cadrul celor mai reputate universităţi din străinătate.
Din lista noastră lipseşte, pe nedrept, dintr-o neintenţionată omisiune, cea de-a treia tânără din judeţ care a intrat pe lista scurtă a singurului eveniment naţional destinat promovării meritelor şi valorii studenţilor români din întreaga lume.
Este vorba despre Sabina Burlă, finalistă la categoria “Studentul anului în România”.
Potrivit organizatorilor, Sabina este student doctorand la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi este implicată în dezvoltarea şi optimizarea de modele in vitro ca alternativă la testarea pe animale de laborator. În ianuarie 2018 a început stagiul de mobilitate în cadrul Institutului de Ştiinţă şi Tehnologie din Luxemburg, în Marele Ducat al Luxemburgului. Pe parcursul acestui an a lucrat într-un grup foarte dinamic, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi cultural, fapt care i-a permis să se dezvolte atât pe plan profesional, cât şi în plan personal. Fiind unul dintre puţinii studenţi români care au avut formidabila şansă să lucreze în cadrul acestui institut, a fost un excelent ambasador al ţării noastre. Şederea sa în Luxemburg a fost facilitată printr-o bursă Erasmus+ de plasament şi două proiecte de mobilitate pentru cercetători câştigate în competiţiile Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.

 

Trei suceveni în finală

Pe lângă Sabina Burlă, în finala Galei au mai fost selectaţi Alexandru Pahomi, din Suceava, şi Elena Andreea Teleagă, din Rădăuţi.

Reamintim că Elena Andreea Teleagă este finalistă în cadrul secţiunii Arte. Este artist vizual şi studiază un program de master în Londra, la Slade School of Fine Art, ce aparţine de University College London, secţia Fine Art Media, pe perioada 2017-2019.

Alexandru Pahomi este nominalizat la categoria “Studentul anului în România”. Este student doctorand, cu bursă, în anul I, în cadrul Şcolii doctorale de Chimie a Universităţii de Vest din Timişoara.

Ediţia 2019 a Galei pentru Excelenţă Academică în Străinătate va avea loc pe 8 ianuarie şi are o însemnătate deosebită pentru Liga Studenţilor Români din Străinătate, marcând celebrarea a 10 ani de promovare şi sprijinire a excelenţei academice româneşti. Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional.

Potrivit organizatorilor, misiunea Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate reprezintă recunoaşterea meritelor academice şi extracurriculare ale participanţilor, premiate prin cele opt categorii ale Premiilor LSRS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o tânără din judeţ, finalistă la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate.
 Vizualizări articol: 2639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă o tânără din judeţ, finalistă la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei