Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 287 (6997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

O nouă grădiniță, cu 60 de locuri, în zona centrală a Sucevei, aprobată în CL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zona centrală a municipiului Suceava, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 2A, acolo unde funcționează în prezent „Dumbrava minunată”, urmează să fie realizată o nouă grădiniță, modernă, cu o capacitate de 60 de locuri.

Decizia de realizare a noii unități de învățământ pentru preșcolari a fost luată în ultima ședință de Consiliu Local din acest an, valoarea totală a proiectului de investiții, inițiat de primarul Ion Lungu, fiind de 3,7 milioane de lei, din care 2,150 de milioane de lei este valoare eligibilă din finanțări externe, restul fiind valoare neeligibilă, care este suportată de către primărie, la fel ca și contribuția proprie, de 42.992 de lei (2% din valoarea proiectului).

La aceste costuri se adaugă și valoarea TVA, de aproape 590.000 de lei.

Noua clădire, cu o suprafață utilă de 683,66 mp, rezultată prin reabilitarea și extinderea clădirii actuale, veche de la 1930, va avea regimul de înălțime SP (semiparter) + parter + un etaj, fiind dimensionată pentru 60 de copii, în trei grupe.

Pe lângă cele trei săli de grupă, noua clădire va avea cabinet medical + izolator cu grup sanitar, o sală multifuncțională, depozite, vestiare cu grup sanitar, pentru personal, oficiu de curățenie, bucătărie, spălătorie/călcătorie, grupuri sanitare la parter și la etaj (inclusiv pentru persoane cu dizabilități), birou administrativ, spațiu tehnic, precum și o serie de amenajări exterioare – loc de joacă pentru copii, spații verzi, alei de acces pietonale și carosabile.

Principala sursă de finanțare a investiției este Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 4, dar sume importante sunt necesare a fi alocate și de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă grădiniță, cu 60 de locuri, în zona centrală a Sucevei, aprobată în CL.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă grădiniță, cu 60 de locuri, în zona centrală a Sucevei, aprobată în CL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei