Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 285 (6995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bucovina Open

Liceenii şi-au dat concursul în dezbateri academice, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 14-16 decembrie, Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului a fost gazda celei de-a VI-a ediţii a Concursului Judeţean de dezbateri academice ”Bucovina Open”, competiţieadresată elevilor de liceu din judeţul Suceava.

Fiecare dezbatere a presupus o confruntare pe o anumită temă (anunţată sau impromptu), între două echipe sau doi concurenţi, cu argumente pro şi contra, şi un arbitru care a decis care parte a fost mai convingătoare.

Echipa ce a reprezentat clubul de dezbateri al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava (Andreea Apopei - a XII-a E, Ionuţ Cătălin Panţiru – a XI-a A şi George Găitan – a X-a E) a câştigat locul I la cea de-a şasea ediţie a turneului.

În clasamentul individual al vorbitorilor, Ionuţ Cătălin Panţiru a obţinut locul I (cu 71,5 puncte), Andreea Apopei – locul II (71 de puncte), iar Lucian Andrei Faraon s-a situat pe poziţia a III-a cu 71 de puncte. 42 de liceeni din judeţ s-au confruntat în dezbaterile individuale.

Moţiunile pregătite, pe marginea cărora s-au desfăşurat dezbaterile, au fost: „Acest Parlament susţine implementarea sistemului chinez de credite sociale” şi „Acest Parlament susţine dreptul cetăţenilor de a protesta prin orice mijloace împotriva abuzurilor autorităţilor”.

Moţiunile „impromptu” au fost: „Acest Parlament crede că vânătoarea ca sport ar trebui să fie interzisă”, „Acest Parlament crede că, dacă ar fi posibil, nu ar trebui să aducem la viaţă speciile dispărute” şi „Acest Parlament ar extermina, în mod aleatoriu, jumătate din populaţia Terrei pentru bunăstarea celeilalte jumătăţi”.

Iniţiat de Centrul de Studii sociale şi Educaţie Civică, în parteneriat cu Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, proiectul Bucovina Open îşi propune să continue promovarea dezbaterilor în rândul concursurilor şcolare.

Potrivit organizatorilor, Concursul Bucovina Open are ca obiectiv formarea tinerilor în vederea dezvoltării unui spirit critic prin argumentare, comunicare eficientă şi promovarea valorilor democratice şi a cetăţeniei active. În mod explicit concursul urmăreşte: desfăşurarea de dezbateri academice ce vizează competenţele de argumentare, discurs public şi lucru în echipă ale participanţilor, promovarea dezbaterilor academice în rândul tinerilor din judeţul Suceava,dobândirea unor competenţe din domenii precum economia, politica, filosofia prin discutarea unei probleme date.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii şi-au dat concursul în dezbateri academice, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceenii şi-au dat concursul în dezbateri academice, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei