Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 284 (6994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lucrare finalizată

Podul de la Milişăuţi, redeschis la mai puţin de şase luni de la inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circulaţia pe podul mare de pe DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi a fost reluată începând de ieri, la mai puţin de şase luni de la ziua în care podul a fost închis din cauza avariilor grave suferite după inundaţiile de la finele lunii iunie. Circulaţia de pe pod a fost închisă în dimineaţa zilei de 1 iulie şi a fost reluată luni, 17 decembrie, la ora 10.00, după o scurtă inaugurare la care au participat reprezentanţi ai beneficiarului lucrării, ai constructorului, ai Primăriei Milişăuţi şi prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi. 

Lucrările de reparaţii au fost efectuate de firma SC Geiger Transilvania, sub coordonarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Inginerul Romeo Caciuc, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, a vorbit despre ritmul lucrărilor şi operativitatea cu care s-au executat: „A fost un efort susţinut al colegilor din DRDP Iaşi, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce priveşte derularea procedurilor de achiziţie în regim de urgenţă, astfel că, la finele lunii august, am putut începe lucrările. Din motive de operativitate, s-a optat pentru detonarea pilei numărul 6 şi a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora. Mulţumim pe această cale constructorului, care a dat dovadă de operativitate şi seriozitate maximă, dar şi autorităţilor locale şi judeţene, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre, de la închiderea circulaţiei şi până la finalizarea lucrărilor”.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a salutat redeschiderea circulaţiei pe pod, subliniind totodată eforturile depuse, pe care le consideră însă „un act de normalitate”.

În lunile în care podul a fost închis pentru reparaţii, circulaţia s-a derulat, în mare parte, pe un pod provizoriu, din tuburi, realizat în urma unui parteneriat public-privat încheiat între Primăria Milişăuţi şi firma Test Prima. Contestat de unii, podul provizoriu s-a dovedit o soluţie bună pentru a prelua mare parte din traficul spre Rădăuţi.    

DRDP Iaşi a transmis că lucrările au costat 6,4 milioane de lei şi au durat efectiv trei luni şi jumătate. În tot acest timp, s-a procedat la reconstruirea noii pile a podului şi montarea a 12 grinzi, aferente celor două deschideri, culminând cu refacerea căii de rulare, turnarea a două straturi asfaltice, amenajarea trotuarelor şi a parapetului pietonal.
Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 m, şapte deschideri şi o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m. Obiectivul este unul de importanţă majoră pentru judeţul Suceava, fiind o punte de legătură între Suceava, Rădăuţi, Putna şi Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de la Milişăuţi, redeschis la mai puţin de şase luni de la inundaţii.
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Podul de la Milişăuţi, redeschis la mai puţin de şase luni de la inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei