luni, 17 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 283 (6993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul crizei forţei de muncă

Lungu: „Este primul an în care am rămas cu bani necheltuiţi la reparaţii străzi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană s-a confruntat cu o situaţie neobişnuită în 2018 – a avut un buget generos pentru reparaţii străzi, dar mare parte din bani nu au fost utilizaţi.

„Este primul an în care am rămas cu bani necheltuiţi la bugetul străzi, tot din cauza lipsei forţei de muncă. Este un paradox total. Firma care a avut contract cu primăria nu a avut forţă de muncă. Dacă în alţi ani aveam pe străzi 12 formaţii, anul acesta s-a lucrat cu câte una-două formaţii, în ciuda tuturor presiunilor noastre. Când mergeam pe teren şi le făceam scandal, mai apărea o formaţie, dar a doua zi era din nou plecată în altă parte”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, invitat la emisiunea „Faţă în faţă”, moderată de către Marius Cocoş, la Viva FM.

Tocmai de aceea, la licitaţia organizată de primărie pentru semnarea unui nou contract, firmele care se ocupă de asfaltări au fost sfătuite să îşi unească forţele, în loc să se concureze una pe alta, încurcându-se în contestaţii.

„Mă bucur că până la urmă toate cele patru societăţi din Suceava care prestează astfel de activităţi şi-au unit forţele şi au câştigat licitaţia organizată de primărie, încât din octombrie avem contract cu acest consorţiu, care are altă capacitate de muncă. Drept urmare, vrem să recuperăm anul viitor ce nu s-a putut face anul acesta, mai ales că bugetul pentru străzi este de 25 de milioane de lei”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că, în ciuda tuturor piedicilor întâmpinate, tot au fost făcute lucrări importante pe partea de infrastructură rutieră, fiind finalizată modernizarea străzilor Ion Irimescu, Vasile Bumbac, Bogdan Vodă, Mircea Damaschin, în mare parte şi Curtea Domnească, alte străzi fiind în diverse stadii de lucru, în vreme ce pe multe altele, inclusiv pe artera principală s-au făcut lucrări de reparaţii, inclusiv prin turnarea de covor asfaltic pe anumite porţiuni care au fost decapate.

Rămâne de văzut cum se vor mobiliza în 2019 cele patru firme de asfaltări - Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi Con Bucovina, care vor avea la dispoziţie un buget de aproape 5 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Este primul an în care am rămas cu bani necheltuiţi la reparaţii străzi”.
 Vizualizări articol: 2937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Lungu: „Este primul an în care am rămas cu bani necheltuiţi la reparaţii străzi”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei