Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 283 (6993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La nivel înalt

Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni, a primit diploma „Meritul Academic” din partea Academiei Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, a intrat pe o listă selectă de nume ale persoanelor care au fost premiate de Academia Română. În cadrul şedinţei festive care a avut loc joi, 13 decembrie, ocazie cu care s-au decernat premiile Academiei Române pe 2018, primatul din Dumbrăveni a primit diploma „Meritul Academic”.

Distincţia a fost aprobată de Consiliul Academiei Române şi i-a fost înmânată lui Ioan Pavăl de preşedintele Academiei Române, academicianul Ioan Aurel Pop. Diploma „Meritul Academic” a fost atribuită „pentru sprijinul permanent şi generos acordat acţiunilor Academiei Române”.

„Au fost emoţii plăcute, chiar dacă pe cei mai mulţi dintre distinşii academicieni îi cunosc şi i-am avut invitaţi la manifestările care au loc la Dumbrăveni. Atât eu, cât şi oamenii din Primăria Dumbrăveni vom fi mereu alături de oamenii de cultură, pentru că doar aşa societatea noastră se poate dezvolta. Vreau să mulţumesc pe această cale academicianului Eugen Simion, care mi-a deschis perspective la care nici nu visam cu ani în urmă. Acest premiu este o mare onoare pentru mine şi vreau să-l dedic celor alături de care muncesc la evenimentele culturale din comună, dar şi tuturor locuitorilor din Dumbrăveni”, a spus Ioan Pavăl.

Distincţia este cu atât mai importantă cu cât este prima de acest fel care se acordă unui primar din România, primar care nu este membru al Academiei Române.

Diploma „Meritul Academic” vine după ce Ioan Pavăl şi echipa sa din primărie au reuşit să transforme Dumbrăveniul într-o adevărată capitală culturală a zonei.

Aici trebuie amintite cele două festivaluri de tradiţie care au loc la Dumbrăveni şi care an de an adună academicieni şi personalităţi culturale din România, Moldova şi Ucraina.

Este vorba de Festivalul Literar „Mihai Eminescu”, care se desfăşoară deja de 11 ani în luna iunie a fiecărui an, în timp ce la ceas de iarnă Dumbrăveniul a ajuns să fie gazdă, pentru al optulea an, a Festivalului „Poeţii Nemuririi Noastre”.

Pe lângă aceste două activităţi culturale de acasă, Primăria Dumbrăveni este copartener al Congresului Eminescologilor care se desfăşoară la Chişinău, acţiune iniţiată şi organizată de Academia de Ştiinţe din Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni, a primit diploma „Meritul Academic” din partea Academiei Române.
 Vizualizări articol: 3836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni, a primit diploma „Meritul Academic” din partea Academiei Române5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei