Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 283 (6993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au scăpat uşor

Hoţii cu state vechi de la Şcheia, condamnaţi la pedepse care îi aduc aproape de libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri de etnie romă din Şcheia, nume foarte cunoscute şi deloc într-un sens bun pentru mulţi oameni din această localitate, şi-au aflat pedepsele stabilite de Judecătoria Suceava, în dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru furturi. Costică Ilie Rîpă a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în timp ce ceilalţi doi inculpaţi, Emanuel Robert Cuţitariu şi Iulian Cornel Bozomală au scăpat mult mai uşor, cu măsura internării într-un centru educativ pe o perioadă de un an. Sentinţele diferite au legătură, cel mai probabil, cu perioada comiterii faptelor în raport cu vârsta inculpaţilor, dacă autorii erau sau nu minori la acea vreme. Toţi autorii au acum în jurul vârstei de 18 ani.

În condiţiile în care toţi cei trei se află în arest preventiv de pe 7 iulie, iar din pedepsele amintite se scade perioada executată până acum, rezultă că Bozomală şi Cuţitariu au executat deja jumătate din pedeapsă.

Judecătoria Suceava a decis totuşi să menţină arestul preventiv al celor trei, până când se va judeca şi apelul, dacă va fi cazul.

 

Au trecut de ziduri înalte de doi metri şi de sârma ghimpată

Pe 5 iulie 2018, hoţii au reuşit să treacă de zidurile înalte de doi metri, sârma ghimpată şi gratiile de la geamurile unei case.

Profitând de faptul că nu era nimeni acasă, hoţii, în plină zi, au sărit peste gardul înalt de doi metri şi peste sârma ghimpată care împrejmuieşte casa în care locuieşte familia Păcurari. 

Hoţii au încercat să forţeze mai întâi uşa. Au dat însă peste o uşă blindată, antiefracţie. Unul dintre autori s-a deplasat în partea laterală a casei şi a forţat grilajele metalice ale unei ferestre până când o parte din acestea au cedat.

La puţin timp după ce hoţii au început să care bunuri din casă, o vecină care ieşise afară pentru că nu mai avea curent electric a observat ce se întâmplă şi a sunat la 112.

Hoţii au acţionat după ce au crezut că au tăiat alimentarea cu energie electrică a casei, însă s-au înşelat. Fără să-şi dea seama, ei au vandalizat contorul vecinei care a rămas fără curent electric şi care a sunat în scurt timp la 112.

Până să fie prinşi, hoţii au furat două drujbe şi un filtru de cafea.

Acesta este unul din furturile pentru care au fost judecaţi şi condamnaţi cei trei, la pedepsele amintite mai sus. Imediat după această faptă, din 5 iulie, hoţii au fost reţinuţi de poliţişti şi apoi arestaţi preventiv de judecători, la solicitarea procurorilor. 

De subliniat este şi faptul cum arată multe din vilele din Şcheia vecine cu comunitatea de romi, transformate de proprietari, de frica hoţilor, în adevărate fortăreţe.

 

Parte din „CV-ul” celor trei inculpaţi

În luna martie a acestui an, Emanuel Robert Cuţitariu, în vârstă de 18 ani, din Şcheia, a fost pus sub acuzare în patru dosare penale de furt rămase iniţial cu autori necunoscuţi. Este vorba de furt sau de tentativă de furt, fapte comise în municipiul Suceava.

Costică Ilie Rîpă, zis „Paznicu”, cel care a primit acum 2 ani şi jumătate de închisoare în regim de detenţie, a fost pus sub acuzare pentru furturi încă de când avea 14 ani. El a fost anchetat pentru două tâlhării şi era suspect la vremea respectivă de comiterea a 40 de furturi.

Iulian Cornel Bozomală are şi el dosare penale pentru furturi, dar  a fost trimis în judecată şi pentru ultraj, în cazul tăierii cauciucurilor a doua maşini, una de poliţie şi un autoturism personal al unui poliţist. Şi pentru această faptă, Bozomală a primit o pedeapsă uşoară, tot pentru că era minor la data comiterii ultrajului.

Se poate observa, aşadar, cam cine sunt cei trei. Din păcate, o problemă în cazul furturilor este şi că multe părţi vătămate îşi retrag plângerile, mai ales dacă îşi recuperează prejudiciul, ceea ce duce la scoaterea de sub acuzare a făptaşului. Aşa se face ca unii hoţi, cu zeci de fapte comise în realitate, să ajungă să fie judecaţi pentru una-două infracţiuni de furt calificat. Automat şi pedepsele pe care le primesc sunt mai mici, iar cazierele lor sunt mult mai puţin „stufoase” decât ar trebuie să fie în realitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii cu state vechi de la Şcheia, condamnaţi la pedepse care îi aduc aproape de libertate.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţii cu state vechi de la Şcheia, condamnaţi la pedepse care îi aduc aproape de libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei