Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 283 (6993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns oficial

Conducerea Poştei Române îi transmite deputatului Angelica Fădor că este de acord cu vânzarea sediilor oficiilor poştale nefolosite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română i-a transmis deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor că este de acord cu vânzarea sediilor oficiilor poştale nefolosite. Directorul CN Poşta Română, Mircea Tudosie, i-a răspuns astfel deputatului Angelica Fădor după ce aceasta a solicitat conducerii Ministerului Comunicaţiilor să precizeze de ce Poşta Română refuză să vândă către autorităţile locale sediile oficiilor poştale nefolosite şi aflate într-o stare avansată de degradare. Angelica Fădor a prezentat un caz concret cu care se confruntă Primăria comunei Fundu Moldovei Suceava, care în luna ianuarie 2017 a transmis o solicitare Companiei Naţionale Poşta Română S.A., prin care îşi manifesta interesul de a achiziţiona sediul Oficiului Poştal din comună, pentru a-l utiliza în scopul desfăşurării activităţilor administrative, având în vedere că acesta este amplasat în centrul comunei şi în apropierea sediului primăriei, dar şi a altor instituţii reprezentative ale comunei.

„În prezent, respectivul imobil deserveşte Poşta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nici o utilizare. Ţin să menţionez un aspect foarte important şi anume, clădirea se află într-o avansată stare de degradare şi este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, este atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa”, a spus deputatul liberal. Angelica Fădor a mai spus că răspunsul transmis de Compania Naţională Poşta Română S.A., primit de Primăria comunei Fundu Moldovei la solicitarea de achiziţionare a imobilului, a fost unul negativ: „CN Poşta Română S.A. este dispusă să încheie un contract de închiriere pentru spaţiul respectiv, însă precizează că nu este interesată de înstrăinarea prin vânzare a imobilelor din patrimonial său”. „Este inacceptabil că o companie a statului, lasă, cu bună ştiinţă, pradă degradării un imobil, preferând să îi rămână în patrimoniu, chiar şi în paragină, decât să-l înstrăineze”, a subliniat deputatul PNL de Suceava.

În răspunsul transmis recent la solicitările deputatului Angelica Fădor, directorul Mircea Tudosie a explicat că CN Poşta Română deţine în proprietate, în judeţul Suceava, un număr de 73 de imobile – clădiri, din care 12% sunt în stare avansată de degradare, adăugând că imobilul din comuna Fundu Moldovei este într-o stare satisfăcătoare.

„Ca urmare a analizei asupra stării tehnice a imobilelor şi a gradului de îndeplinire a cerinţelor operaţionale, Oficiile Judeţene de Poştă au propus spre valorificare prin vânzare imobilele care nu mai sunt exploatate, procedura de vânzare a imobilelor fiind în curs de aprobare de către Consiliul de Administraţie al CN Poşta Română”, spune Mircea Tudosie. El a adăugat că din punct de vedere financiar, lucrările de reparaţii curente sau capitale precum şi cele anterioare vânzării (evaluare, intabulare etc.) reprezintă un efort financiar pentru Poşta Română. În final, Mircea Tudosie dă asigurări că instituţia pe care o conduce nu se opune vânzării imobilelor şi va analiza solicitarea de cumpărare a imobilului din comuna Fundu Moldovei imediat ce va fi stabilit cadrul legal de vânzare a clădirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Poştei Române îi transmite deputatului Angelica Fădor că este de acord cu vânzarea sediilor oficiilor poştale nefolosite.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Conducerea Poştei Române îi transmite deputatului Angelica Fădor că este de acord cu vânzarea sediilor oficiilor poştale nefolosite1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei