Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 282 (6992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Maricela Cobuz susţine un proiect de lege care vine în sprijinul medicilor rezidenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaţilor o propunerea legislativă care vine în sprijinul medicilor rezidenţi. Maricela Cobuz a precizat că pe viitor, aceștia vor putea să efectueze pregătirea de specialitate și în unităţi sanitare acreditate aflate în administraţiile publice locale, inclusiv în cabinetele medicale individuale de medicină de familie. „Proiectul legislativ prevede, de asemenea, organizarea și finanţarea rezidenţiatului, care a fost adoptat în şedinţa de plen din data de 13 decembrie 2018 cu 204 voturi <pentru>”, a spus Maricela Cobuz. Ea a explicat că acest proiect de lege face referire și la redistribuirea locurilor sau posturilor rămase neocupate în urma concursului de rezidenţiat pentru candidaţii care au avut punctajul de absolvire la examen. Deputatul PSD de Suceava a mai declarat că dacă în anul 2017 au fost publicate 3.653 de locuri pentru rezidenţiat, în anul 2018 cifra a fost majorată la 4.000, iar anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri, suplimentate ulterior cu alte 300 de locuri. „Astfel s-au realizat premizele pentru reducerea deficitului de medici specialiști din România”, a subliniat Maricela Cobuz. Ea a mai afirmat că legislaţia actuală și politicile de sănătate ale Guvernului României vin în sprijinul medicilor, dar mai ales al pacienţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz susţine un proiect de lege care vine în sprijinul medicilor rezidenţi.
 Vizualizări articol: 2084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz susţine un proiect de lege care vine în sprijinul medicilor rezidenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei