Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 281 (6991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În doar trei zile

Sancțiuni de peste 80.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava, în urma unor controale în teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de controale efectuate în teren de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, atât pe drumurile publice, la punctele de lucru ale agenților economici din domeniul silvic, cât și în pădure, au dus la aplicarea unor sancțiuni în valoare totală de peste 80.000 de lei, atât amenzi, cât și confiscări de material lemnos.

Astfel, în perioada 11-13.12.2018, Garda Forestieră Suceava în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a efectuat mai multe controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere din județul Suceava, cât şi la operatorii economici care prelucrează materiale lemnoase.

„În urma controalelor efectuate a fost constatată o infracțiune silvică constând în tăiere fără drept de arbori, au fost aplicate 9 amenzi contravenționale cu o valoare totală de 25.000 lei, totodată fiind confiscată o cantitate de 67,35 mc cherestea rășinoase și 20 mc lemn de foc rășinoase, cu o valoare totală de 47.130 lei.

Astfel, din datele deținute și probele strânse rezultă faptul că la data de 07.12.2018, un operator economic din localitatea Slătioara, comuna Râșca, a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse prin care a expediat cantitatea de 7,35 mc cherestea rășinoase, destinatar fiind un alt operator economic de profil din localitatea Bogdănești. Întrucât expedierea celui de-al doilea transport a fost efectuată cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, materialele lemnoase în cauză, în valoare de 4910 lei, au fost confiscate valoric, iar transportatorul a fost sancționat contravențional”, a precizat inspectorul-șef Mihai Gășpărel.

Aprofundând verificările la sediul operatorului economic expeditor, lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, au constatat faptul că a mai fost expediată, fără a fi îndeplinite condițiile legale de proveniență, o cantitate totală de 52,32 mc cherestea rășinoase. În acest sens operatorul economic a fost sancționat contravențional, amenzile totalizând 10.000 lei, iar întreaga cantitate de cherestea, în valoare de 34.950 lei, a fost confiscată.

Încrucișând verificările la celălalt operator economic, s-a constatat faptul că și acesta a expediat în data de 07.12.2018 cantitatea de 7,68 mc cherestea rășinoase cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, drept pentru care a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 7,68 cherestea rășinoase în valoare de lei 5.130 lei a fost confiscată.

Tot în perioada menționată, efectuând patrulări între cei 2 operatori economici, în raza localității Slătioara, în albia pârâului Slătioara, au fost surprinși 3 cetățeni domiciliați în sat Slătioara, comuna Râșca, în timp ce tăiau fără drept arborii existenți în albia pârâului Slătioara. În urma cercetărilor efectuate s-a procedat la inventarierea materialelor lemnoase existente la fața locului și la stabilirea pagubei, rezultând un număr de 12 cioate cu un volum tăiat ilegal de 7,33 mc și o valoare totală de 2681 lei. În această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori care va fi soluționat procedural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni de peste 80.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava, în urma unor controale în teren.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancțiuni de peste 80.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava, în urma unor controale în teren0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei