Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 281 (6991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

La școala din Berchișești s-a desfășurat proiectul „Unire prin educație”, dedicat Centenarului Marii Uniri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială din Berchișești s-a desfășurat proiectul „Unire prin educație”. Primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, a precizat că prin acest proiect au continuat seria activităților dedicate Centenarului Marii Uniri care au avut loc la această școală. Violeta Țăran a precizat că timp de trei zile, Școala Gimnazială din Berchișești a fost gazda unor gupuri de copii și cadre didactice din Republica Moldova, Liceul Teoretic "Aurel David", din satul Bardar, raionul Ialoveni și din Ucraina, două școli din satele Mahala și Ostrița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți. Primarul din Berchișești a precizat că elevii școlilor implicate în acest proiect au participat la activități care le-au pus în valoare abilitățile, au valorizat tradițiile și obiceiurile comune, au facilitat cunoașterea unor realități din trecutul istoriei noastre, pentru a menține vie apartenența la neamul românesc.

Programul întâlnirii a debutat cu o vizită la școala din Berchișești, în prima zi a manifestărilor având loc activitatea „Cupa prieteniei”, cu scopul cunoașterii, relaționării, încurajării spiritului de echipă, consolidării relației de prietenie între elevii școlilor partenere. Astfel, au avut loc jocuri de teambuilding și concursuri sportive, coordonate de profesorii Corniciuc Otilia, Coca Ionuț și Țurcă Nicolae, finalizate cu acordarea de diplome și cupe ale prieteniei participanților. Cupa Prieteniei a avut loc în noua sală de sport a școlii, inaugurată în aceeași zi de Primăria Berchișești. Tot în cadrul proiectului, elevii s-au deplasat la Mănăstirea Putna, acolo unde au vizitat muzeul și le-au cântat colinde călugărilor, după care, în ultima zi, a avut loc o serie de activități sub formă de ateliere de lucru, elevii fiind împărțiți pe grupe în funcție de mai multe domenii, respectiv grupa istoricilor, grupa geografilor, grupa literaților și grupa mâinilor dibace. Primarul din Berchișești a mai precizat că programul s-a încheiat cu activitatea „Cufărul cu amintiri”, unde participanții au tras concluzii asupra modului în care s-a desfășurat proiectul, au împărtășit impresii și planuri de viitor și au vizionat fotografii din timpul desfășurării activităților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La școala din Berchișești s-a desfășurat proiectul „Unire prin educație”, dedicat Centenarului Marii Uniri.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La școala din Berchișești s-a desfășurat proiectul „Unire prin educație”, dedicat Centenarului Marii Uniri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei