Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 281 (6991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Controale ample ale comisarilor de la Protecţia Consumatorilor în prejma sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava demarează o serie de controale la produsele specifice sărbătorilor de iarnă, verificările vizând atât produse alimentare (carne, ciocolată, patiserie), nealimentare (globuri, ornamente, instalaţii de pom, jucării), dar şi unităţi de alimentaţie publică.

Verificările privind conformitatea, modul de etichetare şi prezentare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă vor urmări existenţa documentelor de provenienţă a acestora, starea ambalajelor, respectarea termenului de valabilitate, caracteristicile organoleptice (miros, gust), încadrarea în cantitatea netă impusă sau declarată de producător, respectarea temperaturilor de păstrare. În această categorie intră carnea preambalată, produsele zaharoase, ciocolata şi produsele din ciocolată, produsele de patiserie etc.

Sub lupa comisarilor vor fi şi ornamentele specifice sărbătorilor, globuri, instalaţii de pom, dacă acestea sunt etichetate corect, dacă sunt însoţite de instrucţiuni de folosire, cu eventuale atenţionări asupra utilizării lor în condiţii de siguranţă.

Unităţile alimentare din mediul rural şi urban vor fi şi ele verificate.

Se are în vedere funcţionarea legală a unităţii, existenţa informaţiilor privind cazarea, informaţiile din lista de meniu privind gramajele, preţul, indicarea şi semnalarea produselor ce conţin alergeni, cantitatea materiei primite folosite la prepararea produselor, condiţii de păstrare a acestora, existenţa verificării metrologice la cântarele pentru produse.

În ceea ce priveşte controalele lajucării, comisarii suceveni vor verifica îndeplinirea cerinţelor generale de siguranţă şi dacă sunt aplicate etichete cu avertismente.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct al CJPC Suceava, etichetele trebuie se cuprindă informaţii privind clasa de vârstă căreia se adresează, avertismente specifice şi indicaţii sau precauţii de utilizare pentru anumite categorii de jucării, instrucţiuni de utilizare care să atragă atenţia asupra pericolelor inerente, riscurilor de vătămare şi asupra modului de a le evita.

O altă tematică privind controalele de sezon are în vedere lumânările de decor.

„Se urmăreşte etichetarea acestora şi existenţa instrucţiunilor şi avertismentelor de folosire unde este cazul”, a mai spus Latiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale ample ale comisarilor de la Protecţia Consumatorilor în prejma sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale ample ale comisarilor de la Protecţia Consumatorilor în prejma sărbătorilor de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei