Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 280 (6990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vieţi pierdute

Tinerii din maşina care s-a zdrobit sub un tir la Vadu Moldovei erau băuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probele recoltate de la cei cinci tineri care au murit în carnagiul rutier de la finele săptămânii trecute, de la Vadu Moldovei, confirmă ceea ce se bănuia imediat după consumarea tragediei. Tinerii consumaseră alcool, grav fiind că şoferul era şi el băut. Ba mai mult, tânărul care s-a aflat la volanul maşinii care s-a zdrobit sub un tir avea şi concentraţia cea mai mare de alcool: 1,45 g/l alcool pur în sânge. O alcoolemie mare, mai ales dacă ţinem cont că este vorba de un tânăr de doar 21 de ani. Alcoolemiile celor care au murit în groaznicul accident sunt între 0,30 şi 1,45 g/l alcool pur în sânge.

 

Cum s-a petrecut cel mai groaznic accident din acest an din judeţul Suceava

Tânărul care s-a aflat la volan, Clement Narcis Bogdănescu, în vârstă de 21 de ani, din Râşca, abia se întorsese săptămâna trecută din Anglia, pentru a susţine acasă un examen la şcoala de şoferi, pentru o categorie superioară a permisului de conducere. Acesta şi-a invitat prietenii, din Bogdăneşti şi Râşca, la film, la Suceava. 

La întoarcere s-ar fi oprit la o discotecă la Vadu Moldovei. După ce au terminat petrecerea, cei cinci tineri au plecat spre casele lor, numai că nu au ajuns prea departe, ci şi-au găsit sfârşitul sub un tir înmatriculat în Turcia care mergea dinspre Fălticeni spre Moţca.

În jurul orei 2.30 din noapte, tânărul de 21 de ani de la volanul autoturismului Ford Focus a scăpat volanul de sub control într-o curbă la dreapta, la Vadu Moldovei.

Maşina a intrat frontal în tir. Autoturismul a intrat la propriu sub vehiculul greu şi a ieşit pe sub remorcă. În aceste condiţii, este lesne de înţeles de ce nici unul nu a avut şanse de supravieţuire. Toţi cei cinci tineri au suferit leziuni groaznice, incompatibile cu viaţa.

Având în vedere violenţa accidentului, sunt toate motivele să se creadă că şoferul rula cu viteză excesivă. Consumul de alcool duce şi mai mult spre această variantă. Din păcate, consumul de alcool se asociază foarte des cu viteza, deşi ar trebuie să fie tocmai invers, reflexele unei persoane aflate sub influenţa alcoolului fiind mult diminuate. 

 

Alcoolul şi viteza excesivă, combinaţia care a dus la cele mai groaznice accidente din Suceava

Ce se poate remarca este că cele mai cumplite accidente petrecute în ultima perioadă în judeţul Suceava, de o gravitate fără precedent în ultimii ani, chiar şi la nivel naţional, au avut în prim-plan consumul de alcool şi viteza excesivă.

Anul trecut, în luna octombrie, un şofer în vârstă de 42 de ani, din satul Sasca Nouă, comuna Dumbrăveni, a scăpat volanul de sub control, în condiţii de viteză excesivă, şi a lovit cu o violenţă extremă autoturismul VW Touran condus de preotul Petru Gavril, în vârstă de 35 de ani. Preotul mergea spre Iaşi, alături de soţie, cei patru copii, sora şi cumnatul său. Şase oameni şi-au pierdut viaţa în urma acestui groaznic accident.

Şoferul vinovat, care a murit şi el, avea, a rezultat după necropsie, o alcoolemie de peste 2 la mie.

A urmat, pe 1 noiembrie anul trecut, accidentul de la Ilişeşti, în care cinci tineri au murit în maşina care a luat foc după ce s-a lovit cu o violenţă extremă de un vehicul greu de pe contrasens. S-a putut stabili ulterior, cu dificultate, doar că şoferul era băut. Această tragedie seamănă foarte mult cu cea de acum câteva zile. Cei cinci tineri petrecuseră atunci la un club din Suceava şi mergeau spre case, însă nu au mai ajuns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii din maşina care s-a zdrobit sub un tir la Vadu Moldovei erau băuţi.
 Vizualizări articol: 4884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tinerii din maşina care s-a zdrobit sub un tir la Vadu Moldovei erau băuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei