Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 280 (6990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Transport interceptat

Şapte kilograme de canabis, găsite printre murături şi brânză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog au descins, ieri, la Dumbrăveni, la domiciliul unui tânăr din localitate, despre care adunaseră date şi informaţii că a cultivat o cantitate mare de canabis în grădina din spatele casei sale. Anterior acestor percheziţii, structurile de combatere a crimei organizate interceptaseră în jur de 7 kilograme de canabis care ar fi fost cultivat de tânărul din Dumbrăveni, marfă ascunsă în două recipiente, unul cu murături şi unul cu brânză.

Cele două recipiente, aparent cu murături şi brânză, au fost trimise printr-o firmă de curierat cu destinaţia Irlanda, însă au fost interceptate în urma unei acţiuni coordonate de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava.

 

Cum erau ascunse drogurile în butoaiele cu murături şi brânză

Din ancheta procurorilor DIICOT rezultă că, din primăvara anului 2018 şi până în octombrie 2018, Ioan Cristian Ilinca, din Dumbrăveni, împreună cu un complice, a cultivat canabis în grădina din spatele casei sale. Cantitatea recoltată a fost destul de mare, peste 7 kilograme de plante de canabis.

Ulterior recoltării, la începutul lunii noiembrie, Ilinca ar fi pregătit două recipiente din plastic, unul cu murături şi unul cu brânză, sub care, pe fundul butoiului, a ascuns pungi etanşe cu plantele de canabis.

Cele două recipiente au fost transportate cu un taxi până la o firmă de coletărie, de unde au fost trimise spre Irlanda. Marfa urma să fie preluată se pare de un complice care îl coordona pe cultivatorul din Dumbrăveni.

Poliţiştii specializaţi antidrog erau însă pe firul acestei afaceri ilicite, astfel că au interceptat transportul.

În recipientul cu murături, sub acestea, erau ascunse două pungi, fiecare cu câte aproape un kilogram de canabis, în timp ce în al doilea erau cinci pungi, cu peste un kilogram de canabis fiecare.

Întreaga cantitate, aproximativ şapte kilograme, a fost ridicată de poliţişti, în vederea expertizării. Practic, a fost vorba în total de şapte pungi, fiecare cu câte aproximativ un kilogram de plantă de canabis.

Această metodă de trimitere a drogurilor în străinătate nu este una neapărat ingenioasă. Dealerii de droguri caută să trimită drogurile în colete care să atragă atenţia cât mai puţin şi mai ales să fie greu de verificat. Dealerii trimit marfa prin firme de curierat, iar ei se deplasează cu avionul spre destinaţia mărfii, unde de regulă tot ei o preiau. Prin acest mod de operare, dealerii nu îşi asumă riscuri majore, pentru că nu transportă ei marfa, şi, în plus, sunt greu de depistat. Asta dacă nu există informaţii despre ce fac şi nu sunt monitorizaţi. 

 

Încă un kilogram de plante, ridicate la percheziţiile de ieri

Ancheta din acest caz a continuat ieri, pe 12 decembrie, cu o percheziţie la locuinţa lui Ioan Cristian Ilinca. Din locuinţa sa au fost ridicate alte droguri de risc de acelaşi gen, în cantitate de aproximativ 1 kilogram. Canabisul era ascuns într-un dulap din bucătărie.

În acest dosar se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de cultivare şi deţinere de droguri de risc, precum şi deţinere şi alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept. Ambele infracțiuni sunt prevăzute de Legea 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Având în vedere probatoriul, faţă de tânărul din Dumbrăveni a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Astăzi, procurorii de la DIICOT vor solicita arestarea preventivă a acestuia pentru următoarele 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru a fi identificaţi toţi cei implicaţi în această afacere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte kilograme de canabis, găsite printre murături şi brânză.
 Vizualizări articol: 7826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şapte kilograme de canabis, găsite printre murături şi brânză5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei