Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 280 (6990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Simulare

Salvarea victimelor în urma producerii unui cutremur urmat de un incendiu, într-un exerciţiu combinat derulat de ISU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un exerciţiu derulat de pompierii militari în domeniul situaţiilor de urgenţă a avut drept scenariu acţionarea cu forţele din dotare în urma producerii unui cutremur, urmat de izbucnirea unui incendiu, căruia i-au căzut victime mai multe persoane prinse în activităţi tehnologice în cadrul SC Bioenergy Suceava SRL. Exerciţiul s-a desfăşurat în timpul zilei de miercuri, având tema “Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative generate de un cutremur şi intervenţia pentru stingerea unui incendiu produs în activităţi tehnologice, la SC Bioenergy Suceava SRL”.

Scenariul exerciţiului a presupus producerea unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, care s-a resimţit puternic şi la nivelul judeţului Suceava.

Pompierii militari suceveni au fost anunţaţi, prin intermediul numărului unic 112, despre faptul că la SC Bioenergy SRL s-au prăbuşit elemente de construcţie în interiorul clădirii administrative. Din cauza panicii create şi din cauza colapsului casei scărilor interioare, şase persoane s-au refugiat pe acoperişul clădirii, iar două persoane au fost date dispărute în interior.

De asemenea, în urma producerii incendiului a fost avariată banda de alimentare cu biomasă, astfel iniţiindu-se un incendiu care s-a propagat la centrala de biomasă. Flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, iar în încercarea de a lichida incendiul cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, doi angajaţi au fost surprinşi în interiorul clădirii centralei.

Principalul scop al organizării acestui exerciţiu a fost acela de a stabili modul de alertare, operaţionalizare şi integrare în acţiunile de răspuns ale forţelor de intervenţie, asigurarea managementului în gestionarea operativă a unei situaţii de urgenţă şi verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi structurile competente din MAI din judeţul Suceava, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Comitetul Local şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, precum şi servicii private pentru situaţii de urgenţă ale agenţilor economici din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvarea victimelor în urma producerii unui cutremur urmat de un incendiu, într-un exerciţiu combinat derulat de ISU.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvarea victimelor în urma producerii unui cutremur urmat de un incendiu, într-un exerciţiu combinat derulat de ISU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei