Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 278 (6988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rectificare bugetară

Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap se vor plăti de pe 12 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, ieri, în unanimitate, în ședință extraordinară, majorarea bugetului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava cu suma de 6,771 milioane de lei. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a argumentat că suplimentarea bugetară este necesară pentru plata drepturilor acordate persoanelor cu handicap.

Flutur a spus că inițial rectificarea bugetară a fost în minus - „ni s-au luat aproape 9 milioane de lei”, dar în această lună s-a întors la bugetul CJ suma de 6,7 milioane lei pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. „Urgența acestei ședințe extraordinare este că plata indemnizațiilor se face în data de 12 decembrie și trebuie să aprobăm majorarea bugetului Direcției de Asistență Socială cu 6,771 milioane de lei”, a precizat șeful deliberativului județean.

Suma totală necesară pentru plata drepturilor pe luna noiembrie a persoanelor cu handicap este de 11,207 milioane lei. În evidențele DGASPC sunt 8.521 de beneficiari cu handicap grav, care primesc fiecare lunar 350 de lei; 10.220 de beneficiari cu handicap accentuat, cu indemnizație de 265 de lei/lunar; de buget complementar beneficiază 8.522 de adulți cu handicap grav -150 lei/lună, 10.221 adulți cu handicap accentuat – 110 lei/lună, 956 de adulți cu handicap mediu – 60 lei/lună. De asemenea, în plată mai sunt 1.109 copii cu handicap grav – 300 lei/lună, 469 de copii cu handicap accentuat – 175 lei/lună, 312 copii cu handicap mediu – 60 de lei /lună. Un copil cu HIV/SIDA are o alocație lunară de 450 de lei. În ceea ce privește însoțitorii adulților cu handicap vizual grav, numărul acestora este de 2.141. Fiecare primește o indemnizație de 1.163 de lei/lună. Cu tot cu taxele aferente plății tuturor acestor drepturi, suma necesară lunar depășește 11,2 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap se vor plăti de pe 12 decembrie.
 Vizualizări articol: 3087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap se vor plăti de pe 12 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei