Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 274 (6984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Primarul Sucevei somează Thermonet să asigure căldura în casele sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, le-a dat dreptate oamenilor furioși care telefonează la primărie și/sau îl înjură din cauză că locuințele lor racordate la sistemul centralizat de termoficare au rămas fără căldură și apă caldă. Lungu a declarat, ieri, în conferință de presă, că „oamenii au sută la sută dreptate, dar problema nu este la mine”. „Cu eforturi, noi, la primărie, ne-am făcut treaba. Am făcut credit pentru plata subvenției la încălzire în avans, am virat banii, acum problema este la Thermonet. Îi somez să-și facă datoria, altfel rămân fără abonați”, a afirmat primarul Sucevei.

El a spus că dacă pentru apariția unor avarii mai poate avea înțelegere, pentru acționarea cu întârziere la intervenții sau pentru efectuarea lucrărilor de reparații în afara sezonului cald nu poate manifesta toleranță.

Declarația primarului Lungu vine la câteva zile după ce, din cauza unei avarii, locuitorii celui mai mare cartier al Sucevei au stat 12 ore fără căldură, când temperaturile medii zi-noapte au fost de minus 14 grade Celsius.

Săptămâna trecută, în cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 02:00 s-a produs o fisură în magistrala de termoficare care alimentează cartierul Burdujeni. Vineri dimineață, angajații Thermonet au lucrat la izolarea punctelor termice din acest cartier și la decopertarea conductelor, apoi, începând cu ora 12.00, a fost oprită furnizarea căldurii și s-a început remedierea avariei de către echipa de intervenţie.

Lucrarea a fost finalizată în jurul orei 21.00, dar caloriferele s-au încălzit mult după miezul nopţii, spre dimineaţă. Cum afară erau minus 16 grade Celsius, locuinţele s-au răcit semnificativ.

Aceasta este cea mai gravă avarie a sistemului centralizat de termoficare din Suceava, din acest an, fiind afectaţi aproape o treime din numărul total de abonaţi ai Thermonet. Alte două avarii de mai mică amploare, tot în zone din Burdujeni, au fost remediate în cursul zilei de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei somează Thermonet să asigure căldura în casele sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul Sucevei somează Thermonet să asigure căldura în casele sucevenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei