Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 274 (6984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

Judecătorii au admis două propuneri de arestare în cazul grupării de la care s-au capturat mari cantităţi de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ampla acţiune a poliţiştilor de la Serviciul Economic, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu privire la mai mulţi suceveni acuzaţi de acte multiple de contrabandă, s-a concretizat, în instanţă, cu emiterea a doar două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dintre cei patru suceveni reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile Pavel Oblezniuc, în vârstă de 27 de ani, din comuna Moldoviţa, şi Cosmin Nicuţari, în vârstă de 35 de ani, din Vatra Moldoviţei. În dosar mai sunt şi alţi suspecţi şi inculpaţi, care vor fi cercetaţi în libertate, o parte sub măsura controlului judiciar, cu restricţii şi obligaţii impuse.

Printre suspecţii din dosar se mai numără Mircea Negură, în vârstă de 28 de ani, din Vatra Moldoviţei, Ilie Naida, de 37 de ani, din Izvoarele Sucevei, Constantin Volanschi, în vârstă de 31 de ani, din oraşul Frasin, Constantin Moisa, de 27 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, şi Florin-Tudor Buga, în vârstă de 38 de ani, din comuna Frumosu. 

Din punctul de vedere al acuzării, faptele membrilor grupării sunt de mari dimensiuni. În perioada de monitorizare, organele de poliţie au capturat 594.800 de ţigarete, adică în jur de 30.000 de pachete. Prejudiciul estimativ calculat se ridică la aproximativ 1.300.000 de lei.

Inculpaţii din acest dosar sunt acuzaţi de infracţiunile de contrabandă şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Sentinţa de ieri a Tribunalului Suceava, cu privire la cei arestaţi şi cei puşi sub control judiciar, poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.  

Marţi dimineaţă, 42 de poliţişti specializaţi în combaterea infracţiunilor economice, 18 poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava (BCCO) şi 80 de jandarmi de la Bacău au descins în 32 de locaţii pe raza judeţului Suceava şi în două din municipiul Bistriţa.

La audieri au fost aduse zece persoane, din care şapte au fost reţinute, marţi seară, pentru 24 de ore, în urma ordonanţelor emise de procurorul de caz de la DIICOT.
În urma inventarierii bunurilor ridicate de la percheziţiile domiciliare efectuate au mai fost confiscate alte 49.880 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, peste 100.000 de lei şi peste 5.000 de euro, cinci autoturisme, 63 de telefoane mobile şi cartele SIM, precum şi alte bunuri care constituie probe şi mijloace de probă (înscrisuri, staţii de emisie recepţie etc.).

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea DIICOT, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea concentrată de marţi a venit în urma datelor adunate de-a lungul timpului de poliţişti şi a confiscărilor făcute în trafic, în zona de munte a judeţului nostru.

Sucevenii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au admis două propuneri de arestare în cazul grupării de la care s-au capturat mari cantităţi de ţigări.
 Vizualizări articol: 2924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Judecătorii au admis două propuneri de arestare în cazul grupării de la care s-au capturat mari cantităţi de ţigări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei