Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 274 (6984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

100 de ani în 1000 de cuvinte

Doi elevi din județ s-au clasat pe primele două poziții ale unui concurs național de creație literară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În fruntea clasamentului Concursului național de creație literară "100 de ani în 1000 de cuvinte", lansat de Patriarhia Română și Radio Trinitas, s-au poziționat doi elevi de gimnaziu din județ, aceștia adjudecându-și Premiul I, respectiv Premiul II al competiției.

Premiul I a fost acordatelevului Sebastian Pitic, din clasa a VI-a, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, elevul fiind coordonat de prof. Vasile Schipor.

Acesta a fost premiat în cadrul festivității de la Palatul Patriarhal din București, marți, 4 decembrie, distincțiile fiind oferite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Premiul al II-lea l-a obținut eleva Anastasia Roșioru, din clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, sub îndrumarea prof. Gabriela Ilisei.

Cu mențiune a fost recompensată Elena Ailenei, secțiunea liceu, de la Colegiul „Petru Rareș”, pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian.

Concursul de eseuri, povești și poezii intitulat „100 de ani în 1000 de cuvinte” s-a adresat elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII) și celor de liceu (clasele IX-XII), de pe întreg teritoriul țării. Fiecare participant a realizat un eseu, povestire  (fragment de nuvelă etc.) sau poezie vizând tema „100 de ani în 1000 de cuvinte”. Lucrarea fiecărui participant a fost evaluată de un juriu format din: criticul literar Alex Ştefănescu, scriitorul Petre Crăciun şi Odilia Roşianu, redactor-şef „Literatura de Azi”.
„Pornind de la ideea că tinerii și copiii reprezintă un partener important de dialog și, mai ales, de ei depinde evoluțiea sănătoasă a societății românești, am dorit să-i implicăm într-un concurs care să-i convingă în a se apleca nu doar cu seriozitate, dar și cu determinare, asupra a ceea ce reprezintă momentul istoric 1 Decembrie 1918, cum s-a ajuns la înfăptuirea Marii Uniri și cine au fost principalii actori ce au determinat acest moment istoric important. Totodată, prin acest concurs se doreşte crearea unui cadru în care elevii să aplice cunoştinţele dobândite asupra acestei teme, să se simtă parte a acestui moment istoric extrem de important”, au transmis organizatorii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi din județ s-au clasat pe primele două poziții ale unui concurs național de creație literară.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi elevi din județ s-au clasat pe primele două poziții ale unui concurs național de creație literară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei