Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 273 (6983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani mai mulți

Virginel Iordache anunță că de la 1 decembrie cadrele didactice primesc salarii majorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat că de la 1 decembrie 2018 au intrat în vigoare noi majorări salariale pentru cadrele didactice. Virginel Iordache a spus că profesorii urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10% la salariu. El a precizat că sporul de suprasolicitare, de 10%, se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primii banii în luna ianuarie 2019.
Senatorul PSD de Suceava a arătat că potrivit Legii nr. 153, anexa I, art. 16, pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018. „Aceasta este o altă măsură luată pentru creșterea veniturilor salariale ale cadrelor didactice. Astfel, Guvernul îşi respectă promisiunile şi va mări salariile profesorilor conform programului de guvernare şi legii salarizării unice”, a spus Virginel Iordache. Pe de altă parte, parlamentarul social-democrat a ținut să mai precizeze că în ședința solemnă a Guvernului care a avut loc la Alba Iulia s-a hotărât și creșterea sumelor destinate finanțării educației cu cel puțin 15% anual, față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din Produsul Intern Brut, precum și devansarea creșterii salariale prevăzută în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020. „În aceeași ședință s-a mai hotărât și acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice și acordarea unei sume de până la 5000 de euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe, precum și cumpărarea terenului necesar construcției pentru personalul didactic din mediul rural. De asemenea, cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învățământ de minimum 30 de ani li se acordă la pensionare șase salarii medii brute pe economie”, a mai declarat senatorul PSD de Suceava. El a subliniat faptul că alături de medici, profesorii sunt cei cărora salariile şi condiţiile de muncă trebuie să le creeze acel confort care să-i determine să rămână în ţară şi să contribuie la modernizarea şi însănătoşirea sistemului de învăţământ din România. „Mai mulţi bani în buzunarele profesorilor, mai mulţi bani în buzunarele medicilor, mai mulţi bani în buzunarele românilor înseamnă de fapt contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României”, a încheiat Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache anunță că de la 1 decembrie cadrele didactice primesc salarii majorate.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virginel Iordache anunță că de la 1 decembrie cadrele didactice primesc salarii majorate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei