Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 273 (6983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Serul antibotulinic i-a salvat viața bărbatului din Marginea care s-a îmbolnăvit acum două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din comuna Marginea, care s-a îmbolnăvit de botulism în urmă cu două săptămâni este internat încă în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, însă starea lui se îmbunătățește de la o zi la alta.  Medicul de caz, dr. Monica Terteliu, șeful secției Boli Infecțioase, a declarat, ieri, că pacientul a reacționat foarte bine la serul antibotulinic, administrat la câteva ore de la internarea în spitalul sucevean. Practic, serul antibotulinic i-a salvat omului viața. ”Pacientul nu mai are nevoie de administrare de oxigen, paraliziile sunt în remitere, rinichii și-au reluat funcționalitatea, este foarte bine”, a spus medicul. Bărbatul mai are încă probleme la înghițire, dar dr. Terteliu speră ca și această problemă să se remedieze în cel mai scurt timp, astfel încât cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare să poată fi externat.

În ceea ce privește sursa îmbolnăvirii, aceasta este necunoscută. Inițial, a fost suspectată o conservă cu ardei iuți, cumpărată dintr-un supermarket, lotul respectiv fiind imobilizat temporar de DSP Suceava și supus analizelor.

 

Pacientul declară că nu a consumat alte alimente cu risc

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat, ieri, că analizele de la laborator au infirmat prezența toxinei botulinice în conserva cu ardei iuți suspicionată inițial. „Sursa rămâne necunoscută, pacientul declară că nu a consumat alte alimente cu risc – conserve, cârnați etc.”, a afirmat șeful DSP Suceava.

În prima fază, în calcul a mai fost luat și consumul unei conserve de gogoșari în oțet pregătită în casă, dar și la această ipoteză s-a renunțat.

Reamintim că în noaptea de 26 noiembrie, pacientul a fost internat în Terapia Intensivă a secției Boli Infecțioase din Spitalul de Urgență Suceava, cu prognostic rezervat, fiind adus cu ambulanța  de la Spitalul Municipal Rădăuți. Imediat după internare, spitalul sucevean a solicitat la București ser antibotulinic. În mai puțin de opt ore serul a ajuns la Suceava și i-a fost administrat mărgineanului.

La Rădăuți, bărbatul a stat internat timp de o săptămână, în secția Neurologie, unde „a fost extrem de bine investigat”, conform doctorului Monica Terteliu. Medicii rădăuțeni au luat decizia transferului la Suceava în momentul în care s-a conturat suspiciunea de botulism.

Această boală este provocată de o toxină produsă de Clostridium botulinum și de cele mai multe ori apare în urma consumului de conserve preparate în gospodărie. Terapia antitoxică cu ser specific, preferabil polivalent, este obligatorie și este recomandată în primele 24 ore după apariția primelor semne, evitându-se astfel evoluția intoxicației către forme grave ce necesită tratament specializat în unități de terapie intensivă (respirație asistată).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serul antibotulinic i-a salvat viața bărbatului din Marginea care s-a îmbolnăvit acum două săptămâni.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serul antibotulinic i-a salvat viața bărbatului din Marginea care s-a îmbolnăvit acum două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei