Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 273 (6983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimb de roluri

25 de elevi din Bosanci au luat locul adulților pentru o zi și au încercat profesia la care doar visau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12-23 noiembrie 2018, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Școala Gimnazială Bosanci aparticipat la cea de-a V-a ediție a campaniei “Ziua Ștafetei”, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe. Sub umbrela campaniei naționale inițiată de către Fundația Terre des hommes, 25 de elevi ai claselor a VIII-a din Bosanci au fost sprijiniți să devină, pentru o zi, pompieri, medici, polițiști, electricieni, mecanici, contabili, bucătari, make-up artiști.

Potrivit organizatorilor, în luna noiembrie a fiecărui an (începând din 2012), Fundația Terre des hommes desfășoară campania “Ziua Ștafetei – Acum decid eu!”, prin care copii și tineri din întreaga țară sunt sprijiniți de adulți să-și afirme aspirațiile pentru viitor și să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează.

În calitate de coordonator local al campaniei, Școala Gimnazială Bosancia selectat 25 de elevi, cu vârste între 13-15 ani, care au preluat ștafeta profesiilor de pompieri, medici, polițiști, judecători, electricieni, mecanici, contabili, bucătari, make-up artiști, preoți, profesori de desen, jucători de fotbal. Aceștia au mers la sediul ISU „Bucovina” Suceava, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Cabinetul Medical Bosanci, Curtea de Apel Suceava, IPJ Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, ACS Juniorul Suceava, Michelle Center Suceava, SC Timoficiuc Marius SRL Bosanci, Restaurant Bucovina Suceava, SC Clivacon SRL Bosanci și Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Bosanci.

 

Ce presupune „Ziua Ştafetei”

În cadrul unei activități de predare-preluare a ștafetei, specialiștii delegați din cadrul instituțiilor de mai sus au prezentat copiilor în ce constau sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Spre exemplu, la sediul ISU Suceava, elevul participant a însoțit echipele de pompieri pe parcursul unei zile la toate intervențiile. La Curtea de Apel Suceava, un alt elev a învățat despre activitățiile pe care le desfășoară un judecător într-o zi, la IPJ Suceava, în cadrul biroului de criminalistică, copiii au aflat care sunt pașii în investigarea unui accident de mașină sau a unei infracțiuni etc.

„I-am întrebat pe copii ce vor să fie când vor crește mari și ne-au răspuns: pompieri, medici, polițiști, judecători, electricieni, mecanici, contabili, bucătari, make-up artiști, preoți, profesori de desen, jucători de fotbal.După cum vedeți, când își imaginează ce rol pot avea ca adulți, copiii vor să fie eroii de zi cu zi, cei de care vom avea întotdeauna nevoie”, au declarat profesorii Tamara Loredana Bujorean și Mihaela Drob, desemnate de Școala Gimnazială Bosanci să coordoneze campania pe plan local.

La rândul său, Kirsten Theuns, delegatul național al Fundației Terre des hommes, a arătat că: ”Pentru noi, participarea copiilor și tinerilor la viața comunității trebuie să devină o prioritate deoarece ei formează generația de mâine, iar societatea pe care o construim azi va fi realitatea lor de mai târziu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de elevi din Bosanci au luat locul adulților pentru o zi și au încercat profesia la care doar visau.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de elevi din Bosanci au luat locul adulților pentru o zi și au încercat profesia la care doar visau0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei