Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 271 (6981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încinse de foc

Sobe sau coşuri de fum cu defecţiuni, principalele cauze ale producerii unor incendii în perioada gerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele nopţi în judeţul Suceava au dus la creşterea consumului de material lemnos ars în sobe, la încingerea acestora şi a coşurilor de fum pentru evacuare, cauze care au provocat câteva incendii păgubitoare.

Un prim incendiu a fost înregistrat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, când în jurul orei 02.30, un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc a sesizat că pe strada Decebal din localitate a izbucnit un incendiu la o anexă de locuit. La faţa locului au ajuns pompierii din cadru Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, care au reuşit izolarea şi stingerea incendiului, care a distrus acoperişul anexei de locuit pe o suprafaţă de 24 metri pătraţi, o anexă pentru lemne pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, o magazie de materiale, mobilier şi alte bunuri din gospodărie şi lemne de foc. Proprietara imobilului, o femeie de 49 de ani, a relatat că incendiul a izbucnit din magazia corp comun cu anexa unde locuieşte ea, din cauza supraîncălzirii hornului unei sobe, pagubele înregistrate fiind de circa 15.000 de lei. Cauza aprinderii incendiului a fost confirmată şi de reprezentanţii ISU, care au constatat amplasarea necorespunzătoare a coşului de fum faţă de materialele combustibile, mijlocul de producere fiind soba cu acumulare de căldură.

 

Alte două incendii au afectat două gospodării, în cursul nopţii următoare

Alte două incendii izbucnite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au afectat două gospodării la Stulpicani şi Mănăstirea Humorului, fiind provocate de aceleaşi coşuri de fum cu probleme.

Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, un bărbat de 29 de ani din comuna Stulpicani a sunat la 112, anunţând faptul că la locuinţa părintească a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de pompieri care au localizat şi stins incendiu, consecinţele fiind distrugerea acoperişului bucătăriei de vară şi degradarea pereţilor bucătăriei. Poliţiştii au stabilit că un tânăr de 17 ani a aprins focul în bucătăria de vară în care locuia, câteva ore mai târziu observând că acoperişul clădirii s-a aprins. Reprezentanţii ISU au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului, efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură, prin coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 02.00, pompierii şi poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului. La locul incendiului au intervenit trei autospeciale de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, care au lichidat şi stins incendiul ce a distrus o bucătărie de vară, înregistrându-se pagube de circa 30.000 de lei. Cercetările pompierilor efectuate după stingerea focului au stabilit că incendiul s-a produs din cauza efectului termic provocat de o sobă cu acumulare de căldură şi a coşului de evacuare a acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sobe sau coşuri de fum cu defecţiuni, principalele cauze ale producerii unor incendii în perioada gerului.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sobe sau coşuri de fum cu defecţiuni, principalele cauze ale producerii unor incendii în perioada gerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei