Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 271 (6981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sănătate publică

Campanie de informare organizată de DSP, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava organizează, în parteneriat cu Asociaţia Red Ribbon Fălticeni, cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA, administraţia publică locală, prin asistenţa medicală şcolară, cabinete ale medicilor de familie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi şcolile sanitare postliceale din Suceava, o campanie de informare – educare – comunicare cu privire la modalităţile de transmitere, prevenire, testare şi tratament a infecţiei HIV/SIDA şi de promovare a unor comportamente sănătoase legate de propria viaţă sexuală. Potrivit unui comunicat de presă remis de directorul executiv al DSP, dr. Liliana Grădinaru, se urmăreşte astfel diseminarea de informaţii privind HIV/SIDA, în special în rândul tinerilor şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament de prevenire a  HIV/SIDA.

În cadrul acestei campanii, în data de 5 decembrie a.c., la DSP va avea loc o dezbatere cu tema „Stop SIDA. Informează-te despre  HIV!”, cu participarea autorităţilor, organizaţiilor neguvernamentale, elevilor voluntari şi altor actori implicaţi. De asemenea, în şcoli se vor desfăşura activităţi de informare şi se vor distribui materiale promoţionale cu tema amintită.

Obiectivele campaniei sunt acces necondiţionat la prevenţia HIV, tratament, îngrijiri şi suport social; reducerea numărului persoanelor infectate cu HIV; informarea şi educarea populaţiei, în special a grupurilor cu risc HIV/SIDA, combaterea stigmatizării şi discriminării legate de HIV/SIDA.

 

În România, în iulie 2018, existau 16.000 persoane infectate cu HIV

Dr. Liliana Grădinaru aminteşte că din anul 1988, la 1 decembrie se celebrează Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, „oferind oamenilor din lumea întreagă oportunitatea de a se uni în lupta împotriva HIV, de a oferi sprijin celor diagnosticaţi cu această infecţie şi de a-i comemora pe cei care au decedat din cauza bolilor asociate SIDA”.

Şeful DSP a subliniat în comunicat că, la nivel mondial, în anul 2017, un număr de 36,9 milioane de persoane erau infectate cu HIV, dintre care 35 milioane adulţi şi 1,8 milioane copii. Aproximativ 75% dintre persoanele infectate ştiau că au HIV/SIDA. În 2017, au existat 1,8 milioane de noi infecţii HIV, dintre care 1,6 milioane adulţi şi 180.000 copii sub 15 ani. Dintre acestea, 21,7 milioane de persoane au primit terapie antiretrovirală. Un număr de 940.000 de persoane au decedat din cauza bolilor asociate cu SIDA.

„În România, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în iulie 2018, existau 16.000 persoane infectate cu HIV, prevalenţa infecţiei fiind de 0,1%. La 31 decembrie 2017, Compartimentul pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA din România a raportat un număr de 7.393 cazuri HIV-pozitive şi 15.587 cazuri de SIDA, dintre care 196 persoane cu vârsta sub 15 ani şi 14.642 persoane cu vârsta peste 20 ani. În anul 2017, 12.447 cazuri au primit terapie antiretrovirală, realizând o acoperire de 54% din totalul persoanelor seropozitive. În 2017, numărul cazurilor noi de HIV/SIDA a scăzut faţă de anul 2010, de la 730, la 660 de persoane”, a precizat dr. Grădinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de informare organizată de DSP, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de informare organizată de DSP, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei