Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Obiecte pirotehnice în valoare de 100.000 de lei, confiscate la Frasin. Administratorul firmei care le deţine spune că totul este un abuz grosolan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O autoutilitară în care se aflau 200 de baxuri cu materiale pirotehnice a fost oprită sâmbătă, la orele amiezii, la Frasin, la intersecţia DN 17 cu DJ 177A. Maşina era condusă de un bărbat de 44 de ani, din judeţul Timiş, care le-a prezentat poliţiştilor un document de însoţire a mărfii în care atât la vânzător, cât şi la cumpărător apărea aceeaşi firmă, respectiv Fire Show Timiş.

După mai multe ore, la sediul Poliţiei Frasin a ajuns şi administratorul societăţii, Dan Dumitru Pintilie, care deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Importatorilor şi Comercianţilor de Obiecte Pirotehnice din România. Bărbatul era însoţit de un avocat, iar după o discuţie pe care a avut-o cu poliţiştii l-a luat pe şofer şi a plecat de la faţa locului.

Poliţiştii spun că au cerut documente care să ateste provenienţa mărfii, dar acestea nu au fost prezentate. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, administratorul societăţii a abandonat autoutilitara.

În final, pe numele societăţii din Timiş a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei şi s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a materialelor pirotehnice. Poliţiştii au mai menţionat că vor continua verificările pentru a se vedea dacă au fost respectate normele legale în ceea ce priveşte transportul, manipularea şi comercializarea materialelor pirotehnice.

Dan Dumitru Pintilie a contactat redacţia cotidianului Monitorul de Suceava şi a spus că acţiunea de sâmbătă este un abuz grosolan al poliţiştilor.

„În primul rând ei nu cunosc legea. Mi-au reproşat că apare numele societăţii atât la vânzător, cât şi la cumpărător. Eu vând ambulant, unuia un bax, altuia două şi tot aşa. Şoferul are la el facturierul şi chitanţa şi întocmeşte actele la faţa locului, deci nu este nici un fel de problemă. Le-am depus un întreg dosar celor de la poliţie, dar cred că nu au înţeles nimic din el. Eu sunt importatorul numărul 1 din România de obiecte pirotehnice şi totul este verificat şi legal, iar acum vin câţiva poliţişti de la Suceava care vor să arate că muncesc”, a arătat Dan Dumitru Pintilie.

Acesta a mai arătat şi faptul că poliţiştii au intrat în autoutilitară fără nici un fel de mandat, iar marfa în valoare de 100.000 de lei s-a degradat şi nu mai poate fi folosită deoarece reprezintă un risc pentru utilizatori.

Dan Dumitru Pintilie a mai precizat că nu a abandonat maşina şi marfa, ci a plecat să-l ducă la spital pe şoferul care şi-a rupt piciorul pe scări în timp ce ieşea din sediul poliţiei.

„Totul a fost un abuz şi voi depune şi plângere penală. Nu se poate să se ajungă într-o astfel de situaţie”, a concluzionat administratorul Fire Show Timiş.

 

Clarificări privind cine şi cum are dreptul să folosească obiecte pirotehnice

Conducerea IPJ Suceava a mai anunţat că organizează acţiuni zilnice de control în vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici, dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise, acţiuni coordonate de Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.

Conform art. 37 din Legea 126/1995 republicată, „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice, precum şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, după caz.

Persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice, sub sancţiunea răspunderii penale, dacă nu fac dovada calităţii de artificier sau pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, cu excepţia articolelor pirotehnice din categoria 1 şi P1, ce pot fi deţinute şi utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

„În vederea prevenirii producerii unor evenimente negative, a sancţionării persoanelor care în scopul obţinerii unor venituri facile prin care se eludează legea pun în pericol sănătatea şi integritatea corporală a copiilor noştri, poliţia suceveană doreşte implicarea activă a tuturor cetăţenilor şi sesizarea organelor de poliţie a faptelor ce pot constitui ilegalităţi la regimul articolelor pirotehnice”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte pirotehnice în valoare de 100.000 de lei, confiscate la Frasin. Administratorul firmei care le deţine spune că totul este un abuz grosolan.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiecte pirotehnice în valoare de 100.000 de lei, confiscate la Frasin. Administratorul firmei care le deţine spune că totul este un abuz grosolan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei