Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foc şi pagube

Începutul de iarnă a venit şi cu multe incendii la gospodăriile sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de cinci incendii s-au înregistrat în decurs de aproximativ 24 de ore, evenimente la care pompierii au fost chemaţi să stingă flăcările. Cum iarna şi-a intrat în drepturi, coşurile de fum au început să devină o cauză de producere a incendiilor. Pagubele în cele cinci cazuri sunt însemnate.

Sarabanda incendiilor a început vineri după-amiază, când un tânăr de 25 de ani, din Fălticeni, a sunat la 112 şi a cerut sprijin pentru lichidarea unui incendiu la propria locuinţă. Pompierii au mers la locul intervenţiei cu trei autospeciale şi după aproximativ o oră şi jumătate au reuşit să stingă flăcările.

Chiar şi aşa acoperişul a fost distrus, iar peste 100 mp din casă s-au deteriorat. Prejudiciul a fost estimat la 40.000 de lei, iar pompierii au stabilit că focul a plecat de la coşul de fum neizolat.

Ziua de sâmbătă a debutat vijelios şi a continuat în aceeaşi notă până seara. Mai întâi, a fost o intervenţie la Arbore, acolo unde ardea acoperişul unui depozit de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăria învecinată. Militarii Gărzii de Intervenţie Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, au intervenit cu patru autospeciale şi după o oră au reuşit să lichideze flăcările. În urma incendiului s-au făcut scrum acoperişul depozitului de furaje pe 20 mp, o uşă de garaj şi aproximativ 10 tone de fân. Cauza probabilă de izbucnire a fost jarul care a sărit într-o magazie de lemne, iar prejudiciul estimat se ridică la circa 5.000 de lei.

Câteva ore mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat, de această dată în localitatea Budeni - Dolhasca. Din cauza jarului căzut din sobă, adăpostul de animale a luat foc şi flăcările ameninţau şi locuinţa proprietarului. La faţa locului au mers pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca, cu trei autospeciale. În urma incendiului au ars acoperişul anexei, construit din lemn şi acoperit cu azbociment, pe aproximativ 20 mp, precum şi o tonă de plante furajere.

Un puternic incendiu s-a înregistrat şi la Baia, la locuinţa unui bărbat aflat în străinătate, în Olanda. Având în vedere amploare incendiului, la faţa locului au fost trimise şapte autospeciale şi au intervenit militari ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Private şi Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Cornu Luncii şi Baia.

După aproximativ 4 ore de muncă, flăcările au fost stinse, dar în urma incendiului au ars acoperişul casei şi al unei anexe, precum şi bunurile din garaj şi anexă, respectiv: 1.000 kg lemne de foc, electrocasnice, centrală termică, piese auto şi diferite scule. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cauza incendiului a fost un scurtcircuit generat de un cablu electric deteriorat.

Pompierii au avut de muncă şi la Volovăţ. Aici, maşina unui bărbat a luat foc în timp ce se afla în curtea proprietarului. Acesta a scos maşina în şosea pentru ca focul să nu se extindă la casă, dar flăcările au apucat să-i provoace daune la un perete al casei, pe aproximativ 8 mp, şi la un tablou electric.

Autovehiculul a ars în proporţie de 80%, la fel ca şi mărfurile din interior. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric cu izolaţia deteriorată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începutul de iarnă a venit şi cu multe incendii la gospodăriile sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Începutul de iarnă a venit şi cu multe incendii la gospodăriile sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei