Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie critică

Hoţii care au jefuit casele oamenilor de afaceri din cartierul Burdujeni şi-au extins aria de acţiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hoţii care i-au jefuit pe mai mulţi oameni de afaceri din Suceava, în special din zona cartierului Burdujeni, încep să-şi extindă aria de acţiune. Un alt furt asemănător s-a petrecut în urmă cu mai multe săptămâni în cartierul Zamca. A fost vizată casa unui avocat sucevean, iar în urma furtului hoţii au plecat cu bijuterii şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro.

Ca şi în celelalte cazuri s-a acţionat la pont, după ce victima a fost urmărită o perioadă mai îndelungată, timp în care hoţii i-au aflat toate tabieturile. Tot în perioada în care s-a realizat supravegherea a fost studiată zona şi s-a stabilit cum trebuie acţionat.

Exact ca şi în cazul oamenilor de afaceri din Burdujeni, lovitura a fost dată într-un moment în care avocatul era plecat din localitate pentru câteva zile. Hoţii au întrerupt alimentarea cu energie electrică, au aşteptat ca sistemul de supraveghere pe care proprietarul îl avea instalat să se oprească, iar mai apoi au intrat în curte.

Iniţial, au dorit să intre pe o uşă, pe care au forţat-o, dar pentru că nu au reuşit s-au reorientat şi au forţat un geam mai mic, pe care l-au deschis într-un final. Apoi totul a fost extrem de simplu pentru hoţi, care au luat ceea ce căutau şi apoi au dispărut.

După toate probabilităţile hoţii sunt aceiaşi care au dat loviturile şi în Burdujeni, şi nu doar prin prisma modului de operare, identic în toate cazurile, ci şi prin existenţa unor înregistrări de pe camerele de supraveghere video montate pe străzile municipiului Suceava în care se poate observa prezenţa unora şi aceloraşi suspecţi, atât înainte de comiterea furturilor, cât şi după ce au fost sparte casele, la ore târzii de noapte.

 

Mai nou, au şi patru arme de vânătoare

Pericolul pe care îl reprezintă aceşti indivizi este cu atât mai mare acum după ce au la îndemână şi patru arme de vânătoare. Acestea au fost furate din locuinţa administratorului firmei Ştefi Tex, arme aflate într-un seif. Acesta a fost furat cu totul, cel mai probabil după ce hoţii au sperat că este vorba de un seif cu bani şi bijuterii.

Tot de aici a fost furat un autovehicul marca BMW X3, pe care l-au abandonat la liziera unei păduri de la Feteşti. Maşina prezenta urme de incendiere şi după toate probabilităţile hoţii au dat foc în zona volanului pentru a şterge amprentele, iar focul s-a extins şi a mistuit şi alte obiecte din interior.

Tupeul hoţilor a fost unul fantastic, dacă avem în vedere faptul că proprietatea patronului de la Ştefi Tex era supravegheată video şi avea şi pază asigurată cu oameni. Nu se ştie ce s-ar fi întâmplat dacă hoţii erau surprinşi de paznic, mai ales că veniseră pregătiţi cu bâte pentru a riposta.

Paguba în acest caz se ridică la circa 50.000 de euro, iar modalitatea de acţiune este trasă la indigo cu celelalte spargeri.

 

Un alt om de afaceri jefuit în timp ce era în concediu în străinătate

Spargerea de la locuinţa patronului firmei Ştefi Tex, imobil situat în cartierul Burdujeni, vine să întregească jafurile din zonă. Mai multe locuinţe amplasate în cartierul Burdujeni aparţinând unor oameni de afaceri au fost sparte după un scenariu identic. Mai exact, hoţii au acţionat la pont, în momentul în care oamenii de afaceri nu erau acasă, iar după ce au forţat geamurile lăsate întredeschise au intrat în interior şi au plecat cu bani, bijuterii şi alte bunuri în valoare de zeci de mii de euro.

Unul din furturi a avut loc în noaptea de 20 iulie 2018, într-un moment în care afaceristul şi familia acestuia erau plecaţi din ţară, în concediu. După ce au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient, s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează şi au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă şi au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. La final au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro.

Modul de operare arată că hoţii au studiat zona şi activitatea proprietarilor în detaliu şi au acţionat doar în momentul în care erau siguri că în locuinţă nu se află nimeni.

Între timp, unul dintre participanţii la furt a fost prins şi trimis în judecată. Acesta a dat amănunte despre modul de operare şi despre colegii cu care a acţionat, dar aceştia sunt în continuare în libertate şi continuă să acţioneze nestingheriţi.

 

Poliţiştii par total depăşiţi de situaţie

Jaful de la casa avocatului nu face decât să întărească ideea că hoţii au tot mai mult curaj şi chiar dacă sunt plasaţi la locul faptelor prin înregistrări video, iar în una din situaţii au şi fost indicaţi cu nume şi prenume de un coleg „de arme”, lucrurile nu s-au rezolvat câtuşi de puţin.

Cel mai probabil, hoţii au sfătuitori în materie penală şi ştiu exact ce trebuie să facă. Cert este că din bunurile furate nici unele nu au apărut pe piaţă, fiind vândute probabil prin alte oraşe.

În mod clar ne aflăm în faţa unei situaţii complexe, care ar necesita implicarea şi altor structuri pentru combaterea criminalităţii, având în vedere că poliţiştii care anchetează aceste furturi par total depăşiţi de evenimente.

Şi nu trebuie uitat un caz asemănător, în urma căruia valutistul Cristian Căjvănean şi-a pierdut viaţa, tocmai pentru că poliţiştii nu au reuşit să-i prindă la timp pe hoţii care l-au atacat să-i fure banii şi care mai făcuseră şi alte victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii care au jefuit casele oamenilor de afaceri din cartierul Burdujeni şi-au extins aria de acţiune.
 Vizualizări articol: 5590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Hoţii care au jefuit casele oamenilor de afaceri din cartierul Burdujeni şi-au extins aria de acţiune4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei