Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Centenar la Zamostea

Elevii și profesorii Şcolii Gimnaziale Zamostea, implicaţi în amenajarea unui muzeu al satului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centenarul Marii Uniri a determinat preocupări numeroase şi la Zamostea. Ca urmare, Şcoala Gimnazială Zamostea şi Biblioteca Zamostea, în baza protocolului încheiat la începutul acestei luni, desfăşoară o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, încercând să prezinte istoria într-un mod inedit, artistic, pentru a menţine treaz spiritul patriotic zamostean.

Specificul local a fost valorificat prin amenajarea unui muzeu al satului, activitate la care au participat activ şi elevii şcolii sau părinţii acestora. Deschiderea oficială a avut loc în data de 16 noiembrie, eveniment la care au luat parte cadre didactice şi reprezentanţi ai Primăriei Zamostea. Sunt expuse obiecte diverse ce ţin de tradiţiile locale, oferind membrilor comunităţii posibilitatea vizitării muzeului şi, desigur, a completării, pentru a realiza o imagine cât mai amplă a localităţii. De asemenea, şezătorile cu ocazia Sfântului Andrei, Apostolul românilor, sunt prilej de a evidenţia tradiţii şi superstiţii, împărtăşite de bătrânii satului, activităţi desfăşurate împreună cu elevii şi colegii din şcolile învecinate.

„2018 este anul în care sărbătorim 100 de ani de la desăvârşirea statului naţional român prin unirea provinciilor româneşti cu România. Dragostea şi ataşamentul pentru România și pentru eroii neamului o exprimăm şi prin programe artistice dedicate zilei de 1 Decembrie. Acestea cuprind poezii, cântece patriotice, dansuri populare şi scenete. Talentul micilor artişti este răsplătit cu aplauzele părinţilor şi cu diplome. Expoziţii cu lucrările preşcolarilor şi ale elevilor (desene, colaje, fotografii, ornamente), dedicate Marii Uniri, împodobesc holurile celor două instituţii partenere”, au transmis organizatorii.

Pentru realizarea acestui proiect s-au implicat în mod deosebit prof. pentru învăţământul preşcolar şi primar Daniela Botezatu, Mirela Airinei, Alina Agavriloaie, Mihaela Grigoroşcuţă şi bibliotecara Alina Zosin, astfel încât Centenarul României să fie la Zamostea o sărbătoare plină de bucurie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și profesorii Şcolii Gimnaziale Zamostea, implicaţi în amenajarea unui muzeu al satului.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și profesorii Şcolii Gimnaziale Zamostea, implicaţi în amenajarea unui muzeu al satului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei