Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 265 (6975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Glorie veșnică

Placă comemorativă pentru eroii din Primul Război Mondial din zona Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O placă comemorativă dedicată eroilor din Primul Război Mondial căzuți în luptele din satele Bărăști, Ciumulești și Mesteceni, pe teritoriul comunelor Boroaia și Vadu Moldovei, a fost dezvelită miercuri, în zi de sărbătoare, la troița din Vadu Moldovei închinată eroilor neamului. O femeie în vârstă de 80 de ani, Virginia Bârleanu, profesor pensionar, a fost principalul inițiator al acțiunii, alături de o învățătoare, tot pensionară, Maria Huber. Acțiunea a fost susținută de autoritățile locale și de Asociația Cultul Eroilor Suceava.

La slujba de sfințire a plăcii și de comemorare a celor căzuți pe acele meleaguri în urmă cu ceva mai bine de o sută de ani au participat viceprimarul din Vadu Moldovei – Bogdan Amariei, directorul școlii din localitate – Alina Iacob și Dumitru Davidel, din partea Asociației Cultul Eroilor Suceava.

O gardă de onoare a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni a prezentat onorul și a executat garda de monument.

Slujba de pomenire a fost ținută de preotul paroh Mircea Martiniuc, iar elevii școlii din Vadu Moldovei au depus coroane de flori și au susținut un program artistic adecvat.

Cu ocazia deplasării la Vadu Moldovei, maistrului militar principal în retragere Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Suceava, s-a deplasat și la Mănăstirea Cămârzani din Vadu Moldovei, unde există un muzeu la care au fost donate manechine ale mareșalilor Constantin Prezan și Alexandru Averescu, precum și un manechin al eroinei Ecaterina Teodoriu. Totodată, au fost donate muzeului uniforme și documente din Primul Război Mondial și cu privire la Marea Unire.

Dumitru Davidel a ținut să aducă multe mulțumiri pentru colaborare și sprijin Virginiei Bârleanu, maicilor de la mănăstire, în frunte cu maica stareță, și Muzeului Național Militar Ferdinand I din capitală.

Dumitru Davidel a apreciat că evenimentele de la Vadu Moldovei aufost o adevărată lecție de istorie în sărbătorirea anului centenar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Placă comemorativă pentru eroii din Primul Război Mondial din zona Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Placă comemorativă pentru eroii din Primul Război Mondial din zona Vadu Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei