Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 265 (6975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Centrul Școlar „Sf. Andrei”

Elevi, părinți și profesori humoreni au participat la dezbateri cu privire la fenomenul violenței asupra copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Campaniei „19 zile de activism împotriva violenței asupra copiilor și tinerilor”, organizată de FICE România, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului s-au derulat mai multe activități care au antrenat un număr mare de elevi și cadre didactice. Elevi, părinți și profesori au dezbătut fenomenul violenței, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, ai Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului și ai Poliției orașului Gura Humorului. Activitățile desfășurate au fost diverse și au antrenat toate clasele din școală. Acțiunile au debutat prin mediatizarea campaniei în toate clasele din școală și lansarea invitației de a pregăti lucrări cu mesaje antiviolență în vederea organizării Expoziției – „100 Mesaje împotriva violenței”, cât și pentru afișare pe panoul clasei.

 

Întâlniri cu reprezentanții legii

„Marșul împotriva violenței” a reunit 30 de elevi de la clasele V - VIII și profesională care s-au deplasat la Poliția Locală, unde au vizitat sistemul de monitorizare video al orașului și unde un agent de poliție le-a explicat cum este supravegheată fiecare zonă, fapt ce contribuie la scăderea infracționalității și a actelor de violență, cât și la identificarea facilă a persoanelor delicvente. Elevii au avut pancarte cu mesaje pentru toleranță, respect și stopare a violenței. La activitatea „Violența în familie” au participat părinți de la aproape toate clasele din școală. Consilierul educativ prof. Istrate Isabella a spus că părinților li s-au prezentat tipurile de violență și un film cu violența în familie. S-au discutat situații concrete ale actelor de violență din viața copiilor lor și s-au propus soluții în vederea combaterii acestui fenomen. Activitatea "Aleg să mă implic! Stop bullying!" a reunit elevi de la clasele V - VIII la o întâlnire cu Poliția orașului Gura Humorului, unde s-a discutat despre fenomenul bullyingului atât în școală, cât și în afara școlii. Seria întâlnirilor cu reprezentanții legii a continuat cu activitatea „Delicvența juvenilă” din cadrul Proiectului educativ „Factori de risc în dezvoltarea mea”, activitate realizată în colaborare cu partenerii de la Detașamentul de Jandarmi Gura Humorului, împreună cu care elevi de la clasele V - VIII și școală profesională au dezbătut fenomenul delicvenței juvenile. Pe 16 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, sub titlul "Copil ca tine sunt și eu...", instructorii de educație de la CSEI "Sf. Andrei" au desfășurat o activitate de socializare cu copiii cu tulburări din spectrul autist, pentru a spori șansele de integrare a acestora. Tot cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, la CSEI „Sf. Andrei” s-a organizat expoziția “Mesajul meu antiviolență!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi, părinți și profesori humoreni au participat la dezbateri cu privire la fenomenul violenței asupra copiilor.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi, părinți și profesori humoreni au participat la dezbateri cu privire la fenomenul violenței asupra copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei