Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 265 (6975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Activități de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor, desfășurate în centrele de plasament sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1 – 19 noiembrie, în centrele de plasamentsucevene au avut loc activități de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor, în cadrul unei campanii naționale de conștientizare, consultare și participare a copiilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor în familie, școală, comunitate. Campania a fost înființată de FICE România, o organizaţie neguvernamentală a profesioniştilor în educaţie şi în asistenţă socială.

La Centrul de plasament ,,Mihail și Gavril'' Solca s-au desfășurat activități de prevenire a violenței, dar și de prevenire a traficului de persoane. Activitățile au constat în vizionarea de conținut video cu tematică violentă în școli/bullying, abuzul și tipurile întâlnite cel mai des, precum și discuții cu beneficiarii privind felul în care pot evita și se pot proteja de aceste fenomene nedorite. La Casa de Tip Familial ,,Visătorii" Fundu Moldovei s-a desfășurat activitatea ,,Cum să prevenim violența și abuzul asupra copilului". Beneficiarii au realizat desene pe această temă. Cele mai frumoase desene au fost premiate cu medalii și dulciuri. Și în cadrul Casei de tip familial „Sfântul Gheorghe” Dolhasca s-au desfășurat activități de prevenire a violenței asupra copilului și s-a discutat cu copiii și despre prevenirea traficului de persoane, precum și despre modul în care poate fi prevenită această gravă formă de abuz.

 

Întâlniri tematice

În cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni s-au desfășurat acțiuni în care au fost implicați specialiști și tineri din cadrul serviciului, în scopul prevenirii traficului de persoane. În timpul activității au avut loc dezbateri, s-au urmărit filme documentare și s-au identificat modalitățile de prevenire și soluțiile de combatere a traficului de persoane. Beneficiarii Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului s-au alăturat Campaniei educative intitulată ”19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenței împotriva copiilor și tinerilor”. Pentru a marca acest eveniment, jandarmii din Gura Humorului, în colaborare cu specialiști din cadrul Poliției oraşului Gura Humorului, au organizat o întâlnire tematică cu dezbateri pe tema abuzurilor şi violenței asupra copiilor şi tinerilor din sistemul de protecție. Acțiunile susținute de beneficiarii Complexului de servicii multifuncționale Fălticeni pentru prevenirea violenței asupra copilului au avut ca scop conștientizarea și participarea minorilor la prevenirea tuturor formelor de violență ce ar putea apărea în familie, școală sau comunitate. De asemenea, participanții au primit informații cu privire la aspectele juridice, având invitați din rândul Poliției și Jandarmeriei. În cadrul Serviciilor multifuncționale de tip rezidențial Suceava, s-a discutat liber despre formele de abuz existente și violența la care pot fi expuși copiii.Complexul de Recuperare Neuro - Psiho - Motorie „Blijdorp - O Nouă Viață” Suceava a organizat workshopul „Efectele violenței asupra copilului”, acțiune la care au participat beneficiarii Caselor de tip familial Șcheia și Mihoveni. În toate serviciile sociale și centrele de plasament din județ au avut loc activități de prevenire abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor, coordonate de angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor, desfășurate în centrele de plasament sucevene.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor, desfășurate în centrele de plasament sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei