Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 261 (6971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inconştienţi pe şosele

Şofer de autocar, filmat în timp ce depăşeşte în orb, în „curba morţii” de la Prisaca Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un şofer de autocar a fost înregistrat de o cameră de pe bordul unui autoturism în timp ce face o depăşire peste linia dublă continuă, în curba deosebit de periculoasă de la intrarea în Prisaca Dornei - comuna Vama, dinspre Câmpulung Moldovenesc. Este vorba de curba în care au loc des accidente rutiere şi căreia i se spune „curba morţii”, după două accidente groaznice care au avut loc acolo.

În înregistrarea video de sâmbătă dimineaţă, în jur de ora 8.20, se vede cum şoferii a două autoturisme care circulă pe direcţia dinspre Câmpulung Moldovenesc reduc viteza, pentru a trece peste „cocoaşa” dispusă pe carosabil tocmai în acest scop. Din spate, şoferul unui autocar înmatriculat în Republica Moldova  intră în depăşire, în ciuda faptului că se află deja în curbă, iar unghiul din sens opus este aproape complet închis. Şoferul autocarului trece de unul dintre autoturisme, cel de pe care s-au înregistrat imaginile şi revine pe banda sa.

Indicatoarele de limitare a vitezei la 30 de kilometri la oră, benzile rezonatoare, cocoaşa de pe carosabil, linia dublă continuă, toate au fost ignorate de şoferul pericol public.

Imaginile postate pe reţeaua de socializare facebook au stârnit indignarea majorităţii celor care le-au urmărit, însă, paradoxal, s-au găsit şi unii care să îi găsească scuze ori chiar să îi ia apărarea conducătorului auto. Respectivii comentatori i-au blamat pe şoferii din faţă, care ar „dormi” la volan, aluzie la respectarea limitei de viteză, şi i-au găsit şoferului de autocar scuze de genul că avea de dus la destinaţie, la timp, 50 de oameni ori că de sus din autocar a putut vedea că din sens opus nu vine nimeni. Argumente şi explicaţii care îl lasă fără cuvinte pe omul care este cât de cât de bună credinţă, care s-a săturat să numere morţii din accidentele care se petrec în judeţul Suceava. Aceste comentarii şi puncte de vedere spun însă totul despre cum gândesc unii şi de ce avem atât de multe accidente în judeţul Suceava. Judeţ care este de ani buni pe primul loc la decesele rezultate din accidente rutiere. În acest an, se poate remarca şi faptul că mai mulţi şoferi de autocar din Republica Moldova şi Ucraina au fost implicaţi în accidente rutiere grave în judeţul Suceava.

 

„Curba morţii” de la Prisaca Dornei, locul unor cumplite tragedii

Numai în această săptămână, pe DN 17, la Prisaca Dornei, au avut loc două accidente rutiere, din cauza vitezei neadaptate în curbe.

În curba în care şoferul de autocar a depăşit pe linia continuă au avut loc două accidente extrem de grave. 

În aprilie 2015, un autotren încărcat cu cherestea, în cabina căruia se aflau trei oameni, s-a zdrobit de o casă situată în curba de la Prisaca Dornei. Toţi cei trei oameni din cabină au murit.

În aceeaşi curbă, în mai 2013, un autotren încărcat tot cu cherestea s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. Atunci au murit patru oameni: doi din vehiculul greu, dar şi un bărbat şi fiica sa, care se aflau în curtea casei lor.

După aceste tragedii, pe zona respectivă de drum s-au impus restricţii de viteză de 30 km/h, benzi rezonatoare şi „cocoaşe” pentru obligarea şoferilor de a reduce viteză. De asemenea, a fost montată şi o maşină de poliţie din tablă, pentru ca şoferii care nu cunosc zona să reducă viteza de frica radarului. Măsurile luate au avut efecte, în sensul că în acea curbă nu au mai avut loc accidente mortale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şofer de autocar, filmat în timp ce depăşeşte în orb, în „curba morţii” de la Prisaca Dornei.
 Vizualizări articol: 9699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Şofer de autocar, filmat în timp ce depăşeşte în orb, în „curba morţii” de la Prisaca Dornei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei