Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 261 (6971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Om

O suceveancă a „adoptat” şase copii şi pe mama lor, aflaţi la limita maximă a sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă, Oana Ursache, lector univ. dr. la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, actualmente profesor invitat la Universitatea Granada din Spania, a „adoptat” o familie extrem de săracă din judeţul Vaslui, în cadrul campaniei „Dragoste în acţiune”, iniţiată de bucureşteanca Magda Săvuică. Familia adoptată de Oana Ursache este din satul Pădureni, comuna Oseşti şi este formată din şase copii şi mama lor, tatăl fiind la închisoare.

Oana, care este mama a doi copii, ne-a declarat, ieri, că în fiecare lună va trimite familiei „adoptate” două pachete, „unul cu cele trebuincioase casei şi unul cu mâncare şi musai scrisori fiecăruia dintre copii. Şi cărticele şi jucării”.

„O să le trimit pături, aşternuturi, un covor şi la vară o să merg să le văruiesc casa şi îi iau la mine, la Humor, o săptămână. Magda (n.r. Săvuică) o să le ducă azi şi o sobă să le-o instaleze în casă. Copiii ăştia au nevoie în fiecare zi de noi, nu doar de Crăciun”, a spus Oana Ursache, invitându-i pe toţi cei care au mai mult decât astfel de familii, să procedeze la fel.

Ea a afirmat că a fost extrem de impresionată de cazurile sociale descoperite de Magda Săvuică în judeţul Vaslui, iniţiatoarea campaniei fiind de altfel cea care i-a indicat şi familia pe care s-o adopte.

Menţionăm că, în această vară, scriitoarea Oana Ursache a primit din partea Consiliului Judeţean Suceava, în cadrul Lunii Diasporei, distincţia „Meritul Bucovinei”, despre care a afirmat că este  „premiul sufletului meu!”

În ceea ce o priveşte pe iniţiatoarea campaniei „Dragoste în acţiune”, Magda Săvuică, aceasta are studii în drept şi jurnalism şi acum se ocupă de ajutorarea copiilor nevoiaşi din judeţul Vaslui. Familiile descoperite de ea au nevoie, acum, cel mai mult de pături, haine groase, lemne de foc, alimente, încălţăminte, dar şi de jucării.

În urmă cu câţiva ani a mai avut un proiect de promovare a unor zone din ţară mai puţin cunoscute, intitulat “273 de locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să pleci din România”.

Cei care doresc să intre în campania de ajutorare a copiilor săraci o pot contacta pe Magda Săvuică pe pagina ei de facebook, https://www.facebook.com/magda.savuica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a „adoptat” şase copii şi pe mama lor, aflaţi la limita maximă a sărăciei.
 Vizualizări articol: 7765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
O suceveancă a „adoptat” şase copii şi pe mama lor, aflaţi la limita maximă a sărăciei3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei