Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 258 (6968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparență

Holzindustrie Schweighofer a făcut public primul său Raport de Sustenabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul Schweighofer, unul dintre cei mai importanți procesatori de lemn din Europa, prezintă primul raport de sustenabilitate din istoria companiei. Compania are un obiectiv clar de a demonstra transparență maximă și, prin urmare, țintește crearea unei baze solide pentru dialoguri ulterioare cu grupurile de mediu și factorii de decizie. Potrivit comunicatului primit la redacție, raportul se concentrează pe anul 2017 și oferă o perspectivă a anului în curs. Prin acest raport, Holzindustrie Schweighofer (HS) furnizează informații cuprinzătoare și structurate despre activitățile sale principale, precum și o explicație detaliată a arhitecturii de securitate a lanțului său de aprovizionare. Michael Proschek- Hauptmann, responsabil pentru sustenabilitate și conformitate al Holzindustrie Schweighofer, a declarat: „Sustenabilitatea este o parte esențială a misiunii și viziunii companiei. Prin Raportul de Sustenabilitate, pe care îl vom publica la fiecare doi ani, dorim să subliniem angajamentul pe care ni l-am asumat pentru transparență și dialog. Sperăm să transmitem un semnal clar al angajamentului nostru și să reiterăm că vedem în critici un imbold către mai multă transparență și către dialog și că, prin urmare, luăm măsuri în acest sens.” Prin acest raport, compania dorește să ofere o imagine de ansamblu a angajamentului său față de o industrie sustenabilă a lemnului, în special în România, unde se concentrează majoritatea unităților sale de producție. Proschek-Hauptmann a mai arătat: "Anul 2017 a fost un an al dezbaterilor intense și al auto-interogării critice pentru HS. Drept rezultat, ne-am angajat să dăm dovadă de transparență și să dialogăm, cu un obiectiv clar: să facem tot ce ține de noi din punct de vedere ecologic și economic pentru a acționa drept un exemplu de bune practici în domeniul nostru de activitate. În același timp, ne continuăm politica porților deschise și, bineînțeles, suntem deschiși opiniilor celor interesați.”

 

Măsuri HS pentru o industrie sustenabilă

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului prevăd monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare, iar firma susține introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru buștenii certificați FSC®. În același timp HS susține o mai bună consultare cu părțile interesate, audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor, controale stricte pentru zone cu risc, dar și o echipă de conformitate consolidată, cât și renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a firmei. Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale, promovează training de conformitate și anti-corupție, și a lansat proiectul multianual pentru reîmpădurirea suprafețelor degradate Pădurea de Mâine, proiect prin care un milion de puieți vor fi plantați pe terenuri cu dificultăți de regenerare. Firma practică o politică de deschidere față de organizațiile neguvernamentale și este deschisă spre comunicare printr-o informare permanentă și transparentă pe site-ul companiei www.schweighofer.ro. Din anul 2002, când HS a intrat pe piața românească, a investit aproape 800 de milioane de euro în fabrici de cherestea și alte unități de producție echipate cu tehnologie de ultimă generație. În același timp, compania are 2.700 de angajați direcți în birourile şi fabricile sale din România și a susținut dezvoltarea profesională a peste 4.000 de persoane în locațiile din România. În plus, investițiile au oferit în mod indirect peste 10.000 de locuri de muncă în industriile conexe. Trebuie precizat că 60% din materia primă pe care HS o prelucrează în România provine din import, restul de 40% fiind achiziționată din cantitățile disponibile pe piața locală. Aceasta din urmă reprezintă doar 6% din volumul total de lemn exploatat în România (2017). Tehnologia și know-how-ul pe care HS le-au adus în România au ridicat standardul industriei lemnului în țară. În fabricile din România, angajații prelucrează produse de lemn de cea mai înaltă calitate care concurează cu succes pe piața internațională.

 

HS este lider în industria europeană a prelucrării lemnului

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Holzindustrie Schweighofer a făcut public primul său Raport de Sustenabilitate.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Holzindustrie Schweighofer a făcut public primul său Raport de Sustenabilitate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei