Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 258 (6968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

First Tech Challenge

Elevii militari se pregătesc pentru cea mai mare competiţie de robotică şi tehnologie din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au acceptat provocarea de a participa la cea de-a treia ediţie a First Tech Challenge, cea mai mare competiţie de robotică şi tehnologie din România.

Echipajul câmpulungean, numit sugestiv „Şteftech”, a parcurs procesul de înscriere şi a aplicat pentru un grant în valoare de 5.000 de euro, pe care l-a şi obţinut. Mentorii celor 15 elevi curajoşi sunt profesorii Florin Mariuc şi Marius Măgurean.

Adolescenţii militari câmpulungeni au fost instruiţi de reprezentantul asociaţiei „Naţie prin Educaţie” în ceea ce priveşte sarcinile de lucru şi deprinderile necesare participării la această competiţie. În cadrul instructajului s-au familiarizat cu  imprimanta 3D, cu cele două kituri de robotică şi piesele necesare pentru construirea unui robot.

”Pasiunea ştefaniştilor a apărut odată cu proiectul, ei au învăţat cum să lucreze în echipă şi să rezolve diferite probleme în mod creativ. Conceptul proiectului First Tech Challenge presupune, de asemenea, spirit de iniţiativă şi abilităţi anteprenoriale, pe care cei 15 elevi le exersează în fiecare zi, după orele de curs. Până la sfârşitul lunii ianuarie, când va avea loc Campionatul Regional la Iaşi, participanţii trebuie să construiască şi să programeze un robot care execută comenzi de fineţe. Acest lucru reprezintă cu adevărat o provocare pentru adolescenţii pasionaţi de ştiinţele exacte, deoarece trebuie să construiască robotul, inclusiv cu piese concepute de ei”, transmit reprezentanţii şcolii.

Elevul caporal Marius Mariş a mărturisit că dorinţa de a învăţa lucruri noi l-a determinat să se înscrie în echipa de robotică a colegiului.

Tot el a menţionat: „Ne dorim să folosim învăţătura dobândită într-un mod care să ne facă să ne simţim bine, să cunoaştem oameni noi şi, bineînţeles, să obţinem un loc cât mai bun în clasamentul final”.

Elevul caporal Rebeca Dănilă este singura fată din echipa „Şteftech” care se ocupă de programare şi asamblare. Rebeca a afirmat: „De mică mi-a plăcut să construiesc şi eram atrasă de tot ce repara tata. Când am intrat la Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare> am conştientizat că sunt pasionată de disciplina informatică. Îmi place faptul că în fiecare zi învăţăm ceva nou. Noi reprezentăm un prim pas pentru colegiu în această competiţie. Generaţiile viitoare se vor bucura de echipamentul şi informaţiile dobândite de noi”.

”Mai importantă decât competiţia este munca depusă pentru a concepe şi programa robotul. Adolescenţii militari realizează acest efort pentru că sunt dornici să păşească pe drumul plin de provocări al roboticii”, au mai menţionat reprezentanţii colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii militari se pregătesc pentru cea mai mare competiţie de robotică şi tehnologie din ţară.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii militari se pregătesc pentru cea mai mare competiţie de robotică şi tehnologie din ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei