Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 255 (6965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Continuitate

Iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, pregăteşte câteva „surprize muzicale” în luna decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, pregăteşte câteva „surprize muzicale” în luna decembrie. În calitate de organizator de evenimente, Mihaela Bârsan adună pe aceeaşi scenă artişti talentaţi care să marcheze anul Centenarului Marii Unirii, dar să vestească şi apropierea sărbătorilor de iarnă. Este felul ei şi al echipei „10 pentru folclor” de a le mulţumi sucevenilor pentru că le-au fost alături şi, împreună, au reuşit să introducă 187 de ore săptămânale de folclor în 124 de şcoli din judeţ.

„În afară de activităţile legate de proiectul <10 pentru folclor>, mai am programate trei spectacole de folclor pentru finalul lunii decembrie. Mi-am închipuit că anul acesta – Anul Centenarului Marii Unirii a României - va prilejui numeroase spectacole de înaltă ţinută, demne de momentul istoric pe care îl trăim. Sunt dezamăgită, pentru că aş fi vrut să văd un proiect de spectacol grandios, gândit special pentru Anul Centenarului, cu cei mai de seamă artişti din ţară, cu tematică patriotică, ţinute pe stadioane, care să mobilizeze şi să inspire, să trezească în români sentimente dintre cele mai sublime”, a declarat Mihaela Bârsan.

De aceea, susţine tânăra, începutul lunii decembrie vine cu o surpriză frumoasă din partea echipei ”10 pentru folclor”. Este vorba despre un proiect de suflet la care se gândeşte de anul trecut, dar pe care nu l-a putut pune în practică până acum. „Ţinem să fie o surpriză şi îi asigurăm pe toţi cei care ne urmăresc activitatea că nu îi vom dezamăgi. Dimpotrivă, mă gândesc tot mai mult că pe măsură ce notorietatea proiectului creşte, este important să ne implicăm din ce în ce mai mult în activităţi menite să le bucure sufletele celor din jurul nostru. Şi tot în luna decembrie, către final, mai exact, avem programată o nouă surpriză. Mi-aş dori foarte mult să pot pune în practică un astfel de proiect într-un viitor nu foarte îndepărtat”, a completat iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”.

Cu toate că nu a fost neapărat planificat acest lucru, a completat Mihaela Bârsan, organizarea de evenimente îi ocupă o bună parte din timp. A început iniţial să prezinte spectacole de folclor, timp în care a avut ocazia să descopere foarte multe secrete din culisele organizării unui eveniment, şi astfel a cunoscut oameni extraordinari, care au avut încredere în ea, deşi era la început de drum.

 

În căutare de talente

În calitate de organizator de evenimente, Mihaela Bârsan a declara că a avut şi spectacole aniversare sau de lansare de album pe care le-a organizat şi pentru care a trebuit să pună bani din buzunarul propriu, deoarece lucrurile luaseră o amploare mai mare decât planificase şi a trebuit „să o scot onorabil la capăt”. Întotdeauna lucrurile s-au compensat, spune tânăra, într-un fel sau altul, iar ea a învăţat din aceste experienţe.

„Marele meu avantaj este faptul că nu cânt şi nici nu mă gândesc să fac vreodată acest lucru, aşa încât rivalităţile dintre artişti mă lasă rece, iar mulţi dintre artişti îmi sunt realmente prieteni, fiindcă ştiu că nu ne vom concura vreodată în privinţa cântatului. M-am ferit întotdeauna de oamenii pe care i-am simţit că ar fi fără caracter, de fapt urmăresc talentul artistului şi decizia de a colabora sau nu cu unii dintre ei o iau în funcţie de bun-simţ, însă niciodată nu aş colabora cu un artist netalentat, doar fiindcă dă dovadă de bun-simţ. Responsabilitatea este foarte mare: atunci când primeşti un buget pentru un eveniment, trebuie să faci lucrurile la cel mai bun nivel posibil, să negociezi preţurile cele mai bune şi să aduci artişti de valoare, nu neapărat de succes”, a completat Mihaela Bârsan.

I s-a întâmplat uneori să i se ceară un anume artist doar fiindcă este la modă şi atunci a trebuit să găsească cea mai elegantă modalitate de a propune o alternativă de valoare, în locul uneia de succes. Din acest motiv, îşi alege cu mare atenţie colaboratorii. „Atunci când lucrezi cu oameni inteligenţi, deschişi la minte, aceştia înţeleg că spectacolele trebuie să şi educe, nu doar să distreze spectatorii. Cred că suntem datori generaţiilor care vin după noi să le oferim modele adevărate, repere care să îi inspire şi să îi motiveze în alegerile pe care le fac. Eu nu îmi pot închipui lumea fără astfel de repere şi nici nu aş vrea să o fac, pentru că mi-aş pierde optimismul în legătură cu o viaţă mai bună, un viitor mai luminos”, a concluzionat tânăra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, pregăteşte câteva „surprize muzicale” în luna decembrie.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, pregăteşte câteva „surprize muzicale” în luna decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei