Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 255 (6965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În China

Argint pentru Paul Rebenciuc şi David Turturean, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava Paul Rebenciuc (clasa a XI-a) şi David Turturean (clasa a X-a) se întorc cu două medalii de argint de la cea de-a 12-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică din Beijing, China, din perioada 3-11 noiembrie. De asemenea, Paul a obţinut şi un premiu special pentru punctaj maxim absolut la proba observaţională. 

Cei doi elevi sunt pregătiţi la fizică de către profesorul Sorin Golda, urmând de mai mulţi ani şi cursurile cercului de astronomie şi astrofizică susţinute de prof. dr. Petru Crăciun, la Palatul Copiilor Suceava.

Echipaje din peste 40 de ţări s-au reunit la masa competiţională a olimpiadei din Beijing, concurenţii fiind departajaţi de cele patru probe propuse - testarea teoretică de cinci ore, proba de analiză a datelor, proba observaţională compusă din proba de planetariu şi hartă mută (probă scrisă) şi proba pe echipe.

România a participat cu două echipe formate din câte cinci elevi.

Lotul naţional şi-a adjudecat un palmares valoros: echipa I - o medalie de aur (Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa) şi patru medalii de argint (pentru elevi din Suceava, Sibiu, Constanţa, Bucureşti); echipa a II-a - două medalii de argint (Suceava şi Iaşi), o medalie de bronz (Bucureşti) şi două menţiuni (Baia Mare, Bucureşti).

Lotul a fost însoţit de universitarul sucevean Cristian Pîrghie, prof. Petru Crăciun şi prof. Victor Păunescu. Echipa 1 ajunge pe aeroportul Otopeni astăzi, la ora 13:10, iar cea de-a doua echipă ajunge tot pe Otopeni marţi, la ora 00.30.

IOAA a debutat în 2007 în Thailanda, ţările care au găzduit competiţia de-a lungul timpului fiind: Indonezia în 2008, Iran în 2009, China în 2010, Polonia în 2011, Brazilia în 2012, Grecia în 2013, România în 2014, Indonezia în 2015 şi India în 2016.

 

Rezultate deosebite

Paul Rebenciuc nu este la prima participare în cadrul acestei competiţii, anul trecut, în Phuket, Thailanda, cucerind bronzul.

De asemenea, luna trecută, David Turturean şi-a adjudecat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka (Colombo, 6-13 octombrie), competiţie ce a reunit 83 de participanţi din 22 de ţări.

De altfel, cei doi elevi au avut, în ultimii ani, un parcurs impresionant şi rezultate de asemenea, în ceea ce priveşte acest domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argint pentru Paul Rebenciuc şi David Turturean, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argint pentru Paul Rebenciuc şi David Turturean, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei