Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 254 (6964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Aici suntem”

Un poliţist care şi-a semnalat prezenţa în trafic pe Facebook, dat ca model de interacţiune cu şoferii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Utilizatorii unei pagini a reţelei de socializare Facebook dedicate prezenţei poliţiştilor în trafic au avut parte de o adevărată surpriză atunci când au semnalat prezenţa unui echipaj de poliţie la Vicovu de Jos, aşa cum se obişnuieşte adesea, iar răspunsul a venit imediat, tot în mediul online, de la unul dintre poliţiştii din acea locaţie: „Aici suntem!".

Poliţistul care a spart gheaţa la capitolul comunicare în mediul online cu şoferii aflaţi în trafic este agent la Secţia Rurală Gălăneşti. Se numeşte Silviu Dumitru Oniciuc, agent din promoţia 2018. Răspunsul poliţistului, însoţit de o fotografie, s-a bucurat de succes, stârnind mai multe comentarii pozitive ale altor utilizatori, care au considerat că prin astfel de interacţiuni creşte siguranţa din trafic şi se sporeşte imaginea poliţiei.

 

Poliţiştii vor să colaboreze cu şoferii de bună credinţă, pentru a-i prinde pe cei pericol public

Reacţia agentului de poliţie din mediul online a fost apreciată pozitiv de şeful său, comisarul Marius Ciotău, şeful Secţiei Rurale de Poliţie Gălăneşti. Acesta a dorit chiar să dea ca exemplu această iniţiativă şi să îşi îndemne colegii să fie cât mai vizibili în trafic, pentru a câştiga încrederea şoferilor de bună credinţă, care ar putea fi mult mai receptivi în a sesiza cazuri de şoferi pericol public pe care îi surprind în trafic.

„Trebuie să fim mai vizibili pentru ca şoferii să capete încredere în noi. Avem deja mai mulţi cetăţeni care ne sesizează nereguli în trafic, direct la echipaj sau prin 112. Ne dorim o mai bună colaborare cu cetăţenii de bună credinţă, în condiţiile în care, pe de altă parte, avem o creştere importantă la capitolul şoferi care nu opresc la semnalul agentului din trafic”, a declarat Marius Ciotău.

 

Multe urmăriri care presupun foarte multe riscuri

Ofiţerul de poliţie a subliniat că nu există săptămână în care lucrătorii de poliţie de la secţiile Gălăneşti sau Marginea, şi nu numai, să nu aibă câte două-trei urmăriri în trafic. Sunt acţiuni foarte periculoase, atât pentru fugari, cât şi pentru poliţişti.

Chiar la finele săptămânii trecute, un tânăr în vârstă de 20 de ani, aflat la volanul unei maşini cu numere străine, a fugit de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti pe raza comunei Vicovu de Jos şi a intrat cu maşina într-un stâlp din beton. În urma impactului, o fată de 18 ani, pasageră în  maşină, a suferit o fractură la un picior.

„90% din cei care încearcă să fugă de poliţişti sunt prinşi, pe loc sau ulterior. Sub impactul fricii unora se pot provoca însă adevărate tragedii. De aceea consider că este nevoie de o mai bună colaborare cu şoferii, măcar cu cei care sunt de bună credinţă şi care sunt până la urmă majoritari”, a mai spus comisarul Marius Ciotău.

Ofiţerul a spus că a sesizat o creştere a numărului de apeluri la 112 de la şoferi care sesizează nereguli în trafic. Uneori au fost sesizate şi cazuri extrem de grave, de şoferi care mergeau în zig-zag, fiind în stare avansată de ebrietate. Aceste sesizări prompte ale celor care nu au trecut indiferenţi pe lângă pericolul de lângă ei şi intervenţia poliţiştilor au prevenit, poate, producerea unor tragedii. De asemenea, şi imaginile video surprinse cu telefoanele mobile transmise de cetăţeni privind şoferi pericol public s-au dovedit în mai multe rânduri foarte utile anchetatorilor.

„Corpul Naţional al Poliţiştilor susţine implicarea poliţiştilor din trafic în activităţi preventive şi chiar interactive cu şoferii, pentru creşterea impactului pozitiv al activităţii poliţiei”, a mai spus comisarul Marius Ciotău, care este preşedintele organizaţiei Suceava a Corpului Naţional al Poliţiştilor.

În ultimii ani în poliţie se poate vorbi de un adevărat schimb de generaţii. Foarte mulţi poliţişti au ieşit la pensie, fiind înlocuiţi de tineri din noile promoţii. Aceste schimbări ar trebui să aducă şi o schimbare a mentalităţii şi a modului de lucru în cadrul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist care şi-a semnalat prezenţa în trafic pe Facebook, dat ca model de interacţiune cu şoferii.
 Vizualizări articol: 5591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Un poliţist care şi-a semnalat prezenţa în trafic pe Facebook, dat ca model de interacţiune cu şoferii4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei