Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Senatorul PSD Ioan Stan ironizează „grija” „supervizorilor campaţi la Bruxelles, Veneţia, Cotroceni” faţă de justiţia din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a ironizat, în şedinţa de ieri a Senatului, într-o declaraţie politică, „grija” instituţiilor europene şi a preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru sistemul de justiţie din România. „Am simţit imperativ dorinţa de a-mi manifesta mulţumirea, ba chiar recunoştinţa, faţă de grija manifestată de acei supervizori campaţi la Bruxelles, Veneţia, Cotroceni şi cine mai ştie pe unde, faţă de presupuse probleme ale statului român, legate mai ales de domeniul justiţiei. Asta în condiţiile în care au suficiente şi serioase motive să-şi canalizeze eforturile către propriile şi deloc neglijabilele probleme”, a declarat senatorul. Acesta a arătat că, deşi Comisia Europeană a fost informată „în legătură cu ceea ce Guvernul şi Parlamentul au considerat a fi derapaje ale statului de drept şi încălcări ale drepturilor omului, comise în numele luptei împotriva corupţiei”, aceste demersuri „s-au bucurat” ”de o deplină nebăgare în seamă”. Parlamentarul sucevean a declarat că partea română a solicitat Comisiei ca, în cadrul MCV, să se pronunţe în legătură cu „imixtiunea unor instituţii din afara sistemului de justiţie în actul de justiţie propriu-zis, fenomenul justiţiei selective şi şantajul sistematic exercitat de procurori  asupra judecătorilor”, însă reacţia a fost că „magistraţii care au acceptat să lucreze pe baza informaţiilor şi indicaţiilor necunoscute acuzaţilor au fost elogiaţi şi chiar decoraţi de state membre ale UE”.

Stan a amintit de procesele câştigate la CEDO de români care au fost condamnaţi de instanţe din ţară şi au făcut închisoare, ulterior rejudecaţi şi declaraţi nevinovaţi. De asemenea, a vorbit despre dosarele magistraţilor şi de protocoalele secrete dintre Parchetul General şi SRI.

 

Stan cere instituţiilor europene să respecte interesele României în Europa

„Iată că Parchetul General prezintă dovada ţinerii sub control cu dosare penale a judecătorilor şi chiar a unor procurori, afirmând că în perioada 01.09.2002 – 11.10.2018, un număr de 5151 dosare penale, având ca obiect infracţiuni ce ar fi fost săvârşite de magistraţi, au fost soluţionate de DNA. Putem aprecia câţi magistraţi sunt în cele 5151 dosare penale, dacă doar în cele 1965 de cauze soluţionate în perioada 2014-2018 erau vizaţi 3420 de judecători şi procurori. Ce să mai vorbim despre faptul că procurorul general a ţinut la saltea protocoalele secrete încheiate de procuratură, despre care pretinde că nu aduc încălcare legilor în vigoare, dar mai ales protocolul care-i poartă semnătura, încheiat după numirea sa în funcţie şi care i-a asigurat calitatea de complice la abuzurile făcute de unii procurori”, a declarat Ioan Stan.

El s-a întrebat retoric dacă răspunsul premierului României la întrebările prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans va aduce, în sfârşit, lămurire „celor nedumeriţi, dar teribil de îngrijoraţi”. „Putem să nădăjduim acest lucru în condiţiile în care, paradoxal, comisarul pe Justiţie al UE, dna Vera Jurova, care a trăit pe proprie persoană abuzuri ale justiţiei în ţara sa, vorbim chiar de încarcerare, este unul dintre cei mai vocali critici ai modificărilor din justiţie în România? Constituţia României, ca de altfel toate constituţiile statelor membre ale UE, prevede o procedură legislativă care nu include avizul Comisiei de la Veneţia. Dacă România a ţinut şi va continua să ţină cont de opiniile acesteia este pentru că are încredere în experienţa şi expertiza ei. Dar, pentru că atunci când am ales să devenim membri ai UE, noi înşine ne-am redefinit  în context european, suntem îndreptăţiţi să cerem ca instituţiile europene să înţeleagă şi să respecte interesele României în Europa”, a mai spus senatorul PSD Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ioan Stan ironizează „grija” „supervizorilor campaţi la Bruxelles, Veneţia, Cotroceni” faţă de justiţia din România.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Senatorul PSD Ioan Stan ironizează „grija” „supervizorilor campaţi la Bruxelles, Veneţia, Cotroceni” faţă de justiţia din România2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei