Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare publică electronică

Buget participativ de un milion de euro, pentru zece proiecte care vor fi votate de populație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor avea la dispoziție un milion de euro, din bugetul local al anului 2019, din care vor fi finanțate cu câte 100.000 de euro un număr de 10 proiecte pe care ei le vor propune și le vor susține, prin vot electronic, pe o platformă online special realizată în acest scop.

„Lucrăm la fundamentarea bugetului pentru 2019, iar dacă anul trecut am încercat să introducem un buget participativ, cu proiecte stabilite în urma discuțiilor cu populația, pe cartiere, din păcate, acestea au fost deturnate politic, pentru că veneau consilierii locali PSD împreună cu președintele organizației municipale a PSD, să ne întrebe ce am făcut în Suceava. Normal era să fim la aceeași masă și să dăm socoteală împreună în fața cetățenilor. Anul acesta nu vom mai proceda așa, ci vom face un buget participativ distribuit pe bază de voturi electronice, la proiecte înscrise electronic”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform edilului sucevean, platforma online va fi funcțională la data de 15 noiembrie, astfel încât în perioada 15 octombrie – 15 decembrie se vor putea depune proiectele, după care va urma analiza acestora din partea unei comisii din primărie, să se stabilească care sunt fezabile.

Următoarea etapă va fi cea de dezbatere publică, timp în care fiecare propunere fezabilă poate fi votată electronic, în perioada 7 – 13 ianuarie.

După data de 15 ianuarie va fi anunțat clasamentul final al votului electronic.

„Domeniile pentru care se pot depune aceste proiecte sunt cele de infrastructură stradală – alei, străzi, asfaltare, amenajare spații verzi, locuri de joacă, mobilitate și siguranța circulației, amenajare spații de interes public, mobilier urban, iluminat public, infrastructură de sănătate, de cultură, socială, sportivă, de educație, precum și digitalizare. În total sunt 10 domenii pe care pot fi depuse proiecte. Bugetul participativ va fi de un milion de euro, din care vor fi finanțate 10 proiecte de câte 100.000 de euro, primele 10 în ordinea voturilor populației”, a explicat primarul municipiului reședință de județ.

Bugetul participativ a fost introdus prima dată în 2018, când, în urma discuțiilor pe cartiere, la care s-au prezentat foarte puțini oameni interesați, au fost selectate șapte solicitări, câte una de fiecare cartier, din care unele sunt deja realizate, iar altele în diferite etape de realizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget participativ de un milion de euro, pentru zece proiecte care vor fi votate de populație.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget participativ de un milion de euro, pentru zece proiecte care vor fi votate de populație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte