Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 243 (6953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ediția a V-a

„Toamnă de poveste” pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna octombrie a fiecărui an, elevi, părinți și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava aduc un omagiu toamnei, desfășurând o serie de activități cuprinse în proiectul “Toamnă de poveste", aflat la a V-a ediție. Proiectul include mai multe secțiuni: Decorațiuni de toamnă, Toamnă în culori, Toamna în bucate, Bucătăria noastră, Caravana toamnei, Ritmurile toamnei.

Culorile, bogățiile și frumusețile toamnei s-au regăsit în sălile de clasă, holurile școlii și curtea interioară, fiind redate în lucrări plastice realizate de elevi, aranjamente cu flori și frunze și obiecte handmade. De asemenea, a fost amenajat un spațiu care amintește de interiorul casei tradiționale bucovinene, cu scoarțe și ladă de zestre, cu costume populare și obiecte decorative sau de meșteșug.

Elevii au pictat, dar au și fotografiat toamna, fiind realizată și o expoziție de fotografii inedite, care i-au încântat deopotrivă pe elevi, pe profesori și pe părinți.

Pentru elevii din ciclul primar, dar și pentru preșcolari, a fost organizată o paradă a costumelor inspirate de cel mai rodnic și colorat anotimp.

„De remarcat că, fiind an Centenar, elevii au fost încurajați să îmbrace ia românească. Rețete străvechi, culese de la bunici sau care reprezintă tradiție în familiile elevilor au fost scrise și puse la loc de cinste în proiectul Școlii Nr. 1 Suceava”, au transmis organizatorii.

Elevii din clasele V-VIII au așteptat cu nerăbdare activitatea recreativă „Ritmurile toamnei”, în cadrul căreia au fost organizate un concurs Karaoke și o tombolă.

 

Premii pentru elevii implicați

Pentru participarea la toate secțiunile proiectului s-au acordat aproximativ 150 de diplome, dar și Trofeul „Toamnă de poveste”, care a răsplătit implicarea, creativitatea, talentul și interesul manifestat pentru aceste activități.

Totodată, cu prilejul zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, elevii și profesorii au depus o coroană la Monumentul Eroilor, au intonat  imnuri patriotice, au vizionat filme documentare, iar în cadrul unei expoziții tematice, elevii au putut admira replici de arme și uniforme militare.

„Proiectul <Toamnă de poveste> și-a atins și în acest an obiectivele pentru că elevii au citit, au scris, s-au documentat, au colaborat, au apreciat activitățile pregătite și, mai ales, s-au bucurat de culoare, de sunet, de mișcare. A fost cu adevărat o toamnă de poveste…”, au apreciat organizatorii.

Elevii au fost coordonați de toate cadrele didactice ale școlii, cu aportul prof. Gabriela Mihai – directoarea școlii, Lăcrămioara Toma – directoarea adjunctă a unității, și prof. Cătălina Lucasevici – coordonatoarea proiectului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Toamnă de poveste” pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Toamnă de poveste” pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de toamnă cu muștar și hrean Arată bine, este dulce-acrișoară, se face relativ ușor și se poate conserva timp îndelungat chiar fără sterilizarea borcanelor. Este bine să o păstrăm în borcane mici.Avem nevoie de:1 kg ardei gras, 1 kg kapia, 1 kg ceapă roșie, 1 kg... Citeşte