Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 243 (6953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În zi de sărbătoare

Peste 30 de cerșetori, identificați de polițiști în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au organizat o acțiune de combatere a cerșetoriei în municipiul Suceava, fiind identificate peste 30 de persoane care apelau la mila publicului. Acțiunea a avut mai multe scopuri, inclusiv acela de luare în evidență și monitorizare a persoanelor care vagabondează, mai ales că în aceste grupuri apar des persoane noi. Acțiunea s-a desfășurat vinerea trecută, de Sf. Dumitru, când cerșetorii se adună la biserici.

Echipele de poliţişti au acționat în zona lăcașelor de cult, dar și a intersecțiilor și zonelor aglomerate din municipiul Suceava. La acțiune au participat 36 de polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică și al Secției Burdujeni, doi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, plus opt jandarmi și opt polițiști locali.

Conform comisarului-șef Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul poliției județene, au fost legitimate peste o sută de persoane şi avertizate sau atenţionate 20 de persoane. De asemenea, au fost verificaţi şi instruiţi şi cinci agenţi de pază, fiind controlate 20 de obiective.

El a arătat că în cadrul acţiunii poliţiştii au identificat peste 30 de persoane care apelau la mila cetăţenilor sau care vagabondau, fiind aplicate 26 de amenzi, în valoare de 8490 lei.

Mai important decât amenzile este însă ca acești oameni să fie identificați și monitorizați, o parte dintre ei putându-se transforma în infractori.

Principalul mesaj, inclusiv din partea polițiștilor, se îndreaptă spre cei care oferă bani cerșetorilor.„Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor. Oferirea de bani nu ajută aceste persoane, permanentizând doar un flagel social care în timp poate dezvolta şi componente infracţionale. Cerşetoria înseamnă pe lângă ruinarea viitorului personal şi profesional al tinerilor şi primul pas către delincvenţă şi infracţionalitate. De la mâna întinsă, până la furt sau tâlhărie prin smulgere nu e decât un pas”, este mesajul comisarului-șef  Ionuț Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de cerșetori, identificați de polițiști în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 30 de cerșetori, identificați de polițiști în municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de toamnă cu muștar și hrean Arată bine, este dulce-acrișoară, se face relativ ușor și se poate conserva timp îndelungat chiar fără sterilizarea borcanelor. Este bine să o păstrăm în borcane mici.Avem nevoie de:1 kg ardei gras, 1 kg kapia, 1 kg ceapă roșie, 1 kg... Citeşte