Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 243 (6953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţiştii au umplut arestul

Cătuşe pentru opt indivizi autori de infracţiuni cu violenţă, furturi ori şoferi pericol public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au pus în aplicare în ultimele zile ale săptămânii trecute o amplă acţiune care a constat în razii în cluburi şi în trafic, dar şi intensificarea activităţilor investigative în mai multe dosare penale înregistrate recent. În două zile, poliţiştii au emis opt ordonanţe de reţinere pe numele a opt indivizi care au fost introduşi în arest. Este vorba de autorii mai multor infracţiuni cu violenţă, inclusiv o tentativă de omor, de doi tineri băuţi şi fără permise de conducere care au provocat accidente rutiere şi de un autor de furturi multiple. Toţi cei opt au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru 24 de ore, iar pentru patru dintre ei şederea se va prelungi, judecătorii emiţând mandate de arestare pentru 30 de zile. Mai multe dintre cazuri sunt grave şi reprezintă o imagine deloc plăcută, dar reală, a ceea ce se întâmplă în judeţul nostru.   

 

A bătut o femeie şi a făcut scandal şi cu poliţiştii, fiind imobilizat şi încătuşat

O femeie în vârstă de 45 de ani, din comuna Satu Mare, a sunat la 112, vineri seară, şi a cerut ajutor, reclamând că este agresată de un tânăr în vârstă de 25 de ani.

Din cercetările ulterioare a rezultat că tânărul a lovit-o pe femeie cu pumnii în zona feţei. 

Pentru a nu fi agresată în continuare, femeia a fugit la imobilul fratelui ei, care locuieşte în vecinătatea acesteia, dar a fost urmărită de agresor şi aici.

Agenţii de poliţie de la Marginea au intervenit când scandalul era în toi în casa fratelui femeii.

„Tânărul de 25 de ani a continuat să se manifeste agresiv verbal, fapt pentru care poliţiştii au folosit sprayul iritant-lacrimogen, apoi au procedat la imobilizarea acestuia prin încătuşare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Pe numele agresorului a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere.

Având în vedere noianul de infracţiuni, tânărul din comuna Satu Mare a fost reţinut pentru 24 de ore.

Tot vineri, poliţiştii Secţiei Rurale Bălcăuţi au solicitat şi primit de la instanţă încuviinţarea de a efectua o percheziţie la locuinţa unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Zamostea, cercetat în mai multe dosare privind furturi şi fapte cu violenţă.

Ajutaţi de poliţişti de la Siret şi de o grupă de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, poliţiştii au descins în casa suspectului pentru audieri. Acesta a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de lovire, furt calificat, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

Cursă de urmărire în trafic, după un hoţ. Fugarul a intrat cu maşina într-un parapet şi a fugit în pădure 

Vineri noapte, poliţiştii de la Vatra Dornei au urmărit şi depistat un autovehicul despre care aveau date că este condus de un suspect în mai multe furturi, comise în noaptea precedentă. Șoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a încercat să-şi piardă urma. El a fost urmărit de la Dorna Arini şi până la Valea Putnei, unde a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat cu maşina într-un parapet. Fugarul a ieşit din maşină şi a fugit într-o zonă împădurită.

Poliţiştii de la Vatra Dornei au apelat şi la colegii de la Câmpulung Moldovenesc, iar sâmbătă dimineaţă aceştia din urmă l-au identificat pe cel care se afla la volan, un minor de 17 ani, din Vicovu de Sus.

El a fost condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei, unde a ajuns şi maşina pe care a condus-o. În autoturism, poliţiştii au identificat bunuri sustrase din nouă garaje din comuna Dorna Arini.

„În urma probatoriului administrat s-a reuşit probarea activităţii infracţionale şi recuperarea parţială a prejudiciului cauzat, estimat la 6.000 lei, cu ocazia comiterii a 15 infracţiuni de furt şi distrugere. S-a dispus reţinerea suspectului minor pentru 24 de ore şi introducerea lui în arestul IPJ Suceava”, a explicat comisarul-şef Ionuţ Epureanu. 

Minorul a fost pus sub acuzare pentru 15 infracţiuni de furt, una de distrugere, dar şi pentru infracţiunea de conducere fără permis.

 

Autorul unei tentative de omor, ridicat de pe aeroport

Poliţiştii au continuat cercetările şi într-un caz de înjunghiere din data de 21 octombrie, de la Pătrăuţi. Atunci, un bărbat de 40 de ani a fost înjunghiat cu un cuţit de un tânăr de 31 de ani, tânărul fiind cercetat iniţial în stare de libertate privind comiterea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”. Agresiunea s-a petrecut în comunitatea de romi de la Pătrăuţi şi a fost una care le-a pus probleme deosebite poliţiştilor. Cuţitarul s-a ascuns în podul unei case, de unde a fost evacuat cu greu, de un echipaj de poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

Vineri, 26 octombrie, poliţiştii au avut date că agresorul vrea să părăsească ţara, cu destinaţia Bologna-Italia.

Fugarul (Silviu Moţoc, în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul din buletin în Brehuieşti - Botoşani, dar aciuat la Pătrăuţi cu familia) a fost ridicat de poliţişti de pe Aeroportul din Bucureşti.

Dosarul a fost predat unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Din cercetări a rezultat că agresorul i-a provocat victimei leziuni care i-au pus viaţa în primejdie şi au necesitat o intervenţie medicală de urgenţă, astfel că încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în tentativă de omor.

Individul a fost reţinut 24 de ore şi apoi prezentat în faţa  Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Sâmbătă, Tribunalul Suceava a admis propunerea şi a dispus arestarea inculpatului pentru  30 de zile, pentru tentativă de omor.

 

Minor ameninţat cu un cutter şi tâlhărit

Tot la capitolul agresiuni, poliţiştii au continuat cercetările şi în cazul unui minor de 16 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a sesizat că în data de 19 octombrie, în timp ce se afla în zona unei discoteci din municipiu, a fost agresat şi deposedat de 50 de lei, sub ameninţarea unui cutter. Agresorul a fost identificat în persoana unui tânăr de 18 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

 

A făcut scandal la spital şi a ajuns după gratii

Sâmbătă seara, în jurul orei 17.40, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de faptul că un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice face scandal la Spitalul municipal Rădăuţi.

Bărbatul a proferat ameninţări şi injurii la adresa personalului medical şi a pacienţilor, precum şi a personalului de pază, tulburând ordinea şi liniştea publică, după care a plecat. Poliţiştii l-au găsit pe suspect, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Suceviţa, pe terasa unei benzinării.
Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar în aceeaşi seară a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

 

Beat şi fără permis, a furat o maşină pentru a-şi plimba fraţii

Alte două ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore au fost emise şi pe numele unor tineri care s-au urcat la volan deşi erau băuţi şi nu au permise de conducere şi au provocat accidente rutiere. Mai mult, unul dintre ei şi furase maşina.

Primul caz este de vineri seară, când un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Stroieşti, a sustras un autoturism pentru a-şi transporta fraţii la o adresă din localitate.

Pe DJ 209 D, în localitatea Stroieşti, tânărul de 21 de ani, care nu este posesor de permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un vehicul condus de o femeie de 43 ani, din comuna Hănţeşti.

Tânărul de 21 de ani avea o concentraţie de 0,84 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere cumulul de infracţiuni  - „furtul în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi „vătămare corporală din culpă”, tânărul a fost reţinut 24 de ore. Mai mult, a doua zi, Judecătoria Suceava a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

 

Alt tânăr beat şi fără permis, alt accident, tot la Stroieşti

A doua zi dimineaţă, tot la Stroieşti, un alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, tot fără permis de conducere, a scăpat de sub control maşina pe care o conducea, autoturismul lovind podeţul unui imobil.

În maşină erau în total cinci tineri, din care unul a fost rănit grav. Tânărul care se afla la volan a fugit, fiind prins după o oră şi jumătate. În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentraţia de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Și în acest caz este vorba de un cumul de patru infracţiuni, cazul fiind relatat mai pe larg într-un alt articol din ediţia de azi a ziarului nostru.

Tânărul a fost introdus în arest, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, și pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşe pentru opt indivizi autori de infracţiuni cu violenţă, furturi ori şoferi pericol public.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătuşe pentru opt indivizi autori de infracţiuni cu violenţă, furturi ori şoferi pericol public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de toamnă cu muștar și hrean Arată bine, este dulce-acrișoară, se face relativ ușor și se poate conserva timp îndelungat chiar fără sterilizarea borcanelor. Este bine să o păstrăm în borcane mici.Avem nevoie de:1 kg ardei gras, 1 kg kapia, 1 kg ceapă roșie, 1 kg... Citeşte