Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 221 (6931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În frunte

Suceveanul Emil Miheţiu este preşedintele Federaţiei Române a Gărzilor de Corp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean este preşedintele Federaţiei Române a Gărzilor de Corp, singurul for de acest gen recunoscut pe plan internaţional. Cu o experienţă de peste 21 de ani în domeniu, Emil Miheţiu conduce federaţia din septembrie 2017, adică de la înfiinţare. Sediul acestei federaţii este la Suceava, iar la Bucureşti există un punct de lucru.

În calitate de preşedinte, Emil Miheţiu a condus delegaţia României la Campionatul Mondial al Gărzilor de Corp care a avut loc în perioada 22-24 septembrie la Tbilisi, în Georgia. Aflată la a doua participare, după cea de anul trecut din Moldova, echipa României, formată din 4 persoane, plus o rezervă, s-a clasat pe locul 12 din 16 ţări participante.

„Este o experienţă care ne ajută, iar contactul cu ţări cu state vechi de plată în domeniu nu poate fi decât benefic. Noi suntem la început, dar îmi place să cred în politica paşilor mărunţi, adică încet şi sigur. De altfel, pentru a avea o federaţie cu oameni competitivi şi extrem de serioşi, criteriile de acceptare sunt dure”, a arătat Emil Miheţiu.

 

La Suceava s-a deschis prima şcoală pentru gărzile de corp din Moldova

Pentru a îndeplini aceste criterii şi pentru a veni în sprijinul celor care doresc să devină gardă de corp, suceveanul a obţinut în cursul lunii august a acestui an actele necesare pentru a deschide o şcoală în domeniu. Primele cursuri vor începe în câteva săptămâni şi se vor derula atât la nivel teoretic, cât şi practic.

Este singura şcoală de acest gen din regiunea Moldova, iar costurile unui curs sunt de numai 500 de lei, în condiţiile în care în Europa tariful este de minim 1.500 de euro.

„Îmi doresc să vin în sprijinul celor care doresc să devină gardă de corp profesionistă. La finalul celor patru săptămâni, cursanţii vor fi examinaţi, iar dacă vor obţine calificativul necesar vor primi certificate recunoscute atât în România, cât şi în Uniunea Europeană. Vreau să spun că prin noţiunea de gardă de corp nu trebuie să se înţeleagă că avem în faţă un ciomăgar sau un agent de pază. Garda de corp presupune mult mai multe aspecte, multe ore de muncă şi profesionalism maxim”, a spus Emil Miheţiu.

Trebuie spus că certificatul care le va fi eliberat celor care vor absolvi cursurile de gardă de corp va fi eliberat şi semnat de reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi ai Ministerului Educaţiei.

Pentru cei care doresc să ia contact cu ceea ce va însemna un curs de certificare în domeniul gărzilor de corp, trebuie spus că la finalul acestei săptămâni, în perioada 5-7 octombrie, va avea loc un stagiu demonstrativ la Cheia-Prahova.

 

Recent, a fost certificat arbitru internaţional

Garda de corp presupune, printre altele, şi cunoaşterea cât mai amănunţită în domeniul armelor de foc şi explozibililor. Pentru aceasta, Federaţia Română a Gărzilor de Corp are încheiate parteneriate cu cei care deţin poligoane de tragere în vederea instruirii celor care doresc să urmeze această meserie.

Emil Miheţiu, cel care conduce la Suceava Security Management, o firmă cu peste 170 de angajaţi care asigură paza la peste 60 de obiective din judeţ, a detaliat şi de ce a ţinut să deschidă o şcoală pentru gărzile de corp.

„Foarte mulţi dintre oamenii cu care am lucrat în trecut au ajuns să lucreze în străinătate în domeniul gărzilor de corp şi m-am gândit că în acest fel le pot fi de folos. Ca să fii gardă de corp nu înseamnă doar să protejezi un VIP, ci trebuie să îţi protejezi propria familie. Ori, eu cred că se pot face două lucruri deodată, să câştigi şi bani, dar să ai grijă şi de cei din jurul tău”, a mai menţionat Emil Miheţiu.

Mai trebuie spus că în cadrul Campionatului Mondial al Gărzilor de Corp de la Tbilisi, preşedintele Federaţiei Române din acest domeniu a obţinut şi certificatul de arbitru internaţional, un rol extrem de important atât în plan personal, cât şi pentru România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Emil Miheţiu este preşedintele Federaţiei Române a Gărzilor de Corp.
 Vizualizări articol: 6133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Suceveanul Emil Miheţiu este preşedintele Federaţiei Române a Gărzilor de Corp3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei