Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 221 (6931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Educație ecologică

Steagul Verde și titulatura de „Eco-școală” pentru mai multe unități din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Educația pentru mediu este o preocupare tot mai proeminentă în școlile din județ. Pentru inițierea și implicarea în programe educative din domeniul ecologiei și promovarea unei atitudiniresponsabile față de resursele naturale, mai multe școli din județ au fost recompensate cu certificatul de „Eco-școală” și cu Steagul verde.

Ceremonia de acordare a distincțiilor s-a desfășurat la București, pe 29 septembrie 2018, în cadrul Seminarului național „Parteneriat în educația pentru mediu”, ediția a XX-a, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).

Steagul Verde va flutura pentru prima dată laȘcoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei, sub coordonarea lui Irinel Acatrinei.

Alte 22 de unități școlare au fost reconfirmate „eco-școli” și păstrează Steagul Verde și în perioada 2018 - 2020: Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Şcoala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Capu Codrului, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” Suceava, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți.

Au păstrat Steagul Verde și școlile implicate în programul „Mănâncă responsabil”: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Gura Humorului, Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Plachetă aniversară pentru 10 ani sub Steagul Verde au obținut Grădinița cu Program Prelungit „Așchiuță” Suceava, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava și Școala Gimnazială „V. Tomegea” Boroaia. Al VII-lea Steag Verde, distincție simbolică, a fost înmânată Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava și Colegiului Tehnic „Petru Mușat” Suceava.

 

"Lăsăm în urmă schimbări majore de mentalitate"

În cadrul evenimentului de la finele lunii trecute, de la București, valorile și impactul programelor educative la nivelul societății au fost reliefate într-o alocuțiune interactivă, de către inspector școlar prof. Tatiana Vîntur – coordonator zonal al programelor de educație pentru mediu.

„Viața este o reflectare a acțiunilor noastre. Educația adulților prin copii este modul de acțiune promovat de proiectele educative naționale, internaționale coordonate de CCDG România, fiind important să ne întrebăm <Ce lăsăm în urma noastră?>. Lăsăm valori consolidate promovate prin acțiuni locale: responsabilitate socială, voluntariat, implicare în viața comunității, cetățenie activă. Lăsăm în urmă o rețea de voluntari care au multiplicat și exersat în școală, familie, comunitate și societate atitudini și comportamente civilizate. De asemenea, lăsăm în urmă schimbări majore de mentalitate și de implicare colectivă pentru comuniunea cu natura, mediul înconjurător. Efectele acțiunilor oamenilor școlii împreună cu autorități, specialiști, alături de familie sunt vizibile, dar nu suficiente. Atunci când din acțiunile de curățenie și de igienizare ne vom întoarce cu sacii goi, înseamnă că munca noastră a dat roade”, a spus inspector școlar Tatiana Vîntur. Alături de alți doi coordonatori zonali, insp. școlar Tatiana Vântur a primit diplomă de excelență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steagul Verde și titulatura de „Eco-școală” pentru mai multe unități din județ.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Steagul Verde și titulatura de „Eco-școală” pentru mai multe unități din județ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei