Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 219 (6929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Moment solemn

O troiţă dedicată eroilor din al Doilea Război Mondial a fost sfinţită ieri la Lipoveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Lipoveni a fost sfinţită ieri o troiţă dedicată eroilor care s-au jertfit în al Doilea Război Mondial. De fapt, este refacerea din temelii a monumentului ridicat în urmă cu zeci de ani şi care între timp s-a deteriorat.

A fost un moment la care au participat mare parte din cei peste 400 de locuitori ai satului Lipoveni, unul în care ruşii-lipoveni trăiesc de câteva sute de ani.

După slujba religioasă de la biserica de rit vechi din Lipoveni, preotul şi circa 200 de enoriaşi s-au deplasat pe jos până la troiţă, unde a fost oficiată ceremonia de sfinţire.

Printre cei prezenţi la acest eveniment s-a numărat Silviu Feodor, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, Andrian Ampleev, deputatul din partea ruşilor-lipoveni, Ivan Maliş, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din localitate, dar şi Ivan Lazarov, meşterul care şi-a adus contribuţia pentru ridicarea acestei troiţe.

„O zi de mare însemnătate pentru întreaga noastră comunitate. Este duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, după calendarul pe rit vechi. Semnul Sfintei Cruci este foarte aparte pentru noi, credincioşii de rit vechi, şi nu numai, este semnul mântuirii noastre. Acest proiect ne-a fost propus de fostul preşedinte al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din sat, Vasile Ciubatura, şi a prins contur încă de acum doi ani, iar actuala formă cred că este cea mai frumoasă”, a precizat Silviu Feodor.

Cuvinte de laudă pentru ridicarea acestei troiţe a avut şi primarul din Mitocu Dragomirnei, Dănuţ Solcan. Prezent la sfinţire, acesta a precizat că Primăria şi Consiliul Local din Mitocu Dragomirnei s-au implicat financiar şi din banii de la bugetul local s-au cumpărat materiale de construcţie, inclusiv pentru lucrările de terasament şi stabilizare a zonei unde este amplasată troiţa.

„Vreau să-i felicit pe oamenii din Lipoveni pentru modul în care s-au implicat în ridicarea acestui monument. A fost o mobilizare exemplară, cum rar se vede, şi cred că sunt un exemplu pentru întreaga comună”, a spus Dănuţ Solcan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O troiţă dedicată eroilor din al Doilea Război Mondial a fost sfinţită ieri la Lipoveni.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O troiţă dedicată eroilor din al Doilea Război Mondial a fost sfinţită ieri la Lipoveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei