Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 218 (6928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri cu ţigări

Procurorii DIICOT au săltat membrii a trei grupări mari de contrabandişti din Iaşi, cu ramificaţii la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au efectuat 38 de percheziţii domiciliare la membrii a trei grupări de contrabandişti de ţigări, în mai multe locaţii de pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava. Anchetatorii au arătat că este vorba de două grupări cu denumirile generice „Oprişeni” şi „Prisacani”, care au acţionat în mod constant pe raza municipiului Iaşi, şi gruparea generică „Albienţ”, tot din Iaşi, dar cu ramificaţii şi pe raza judeţului Suceava. Grupările aveau componenţă multinaţională, română şi moldoveană/ucraineană.

Pe 27 septembrie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti de frontieră, în cadrul celor 38 de percheziţii, au descoperit şi ridicat 5.100 de pachete de ţigări (102.000 de ţigarete) de diferite mărci, substanţe vegetale în amestec cu tutun, patru autovehicule, în valoare de aproximativ 17.000 de euro, 39 de telefoane mobile de diferite mărci, 31 de cartele SIM, două carduri de memorie, două pistoale, o armă de vânătoare, opt cartuşe, un box, un baston metalic tip telescop, dar şi sumele de 61.320 de lei, 625 de lire sterline, 13.120 de euro, 100 USD.

S-a constatat că membrii grupurilor infracţionale organizate „Oprişeni” şi „Prisacani” cunoşteau foarte bine configuraţia terenului şi a tuturor căilor de acces în zona împădurită către malul râului Prut, iar prin poziţionarea localităţilor Prisăcani, Moreni, Oprişeni, în imediata apropiere a malului râului Prut, lângă digul naţional, întreaga zonă le oferea posibilităţi de observare şi supraveghere a patrulelor Poliţiei de Frontieră, luându-şi întotdeauna măsuri de protecţie prin dispunerea în teren a celorlalţi participanţi la infracţiune în vederea observării din timp şi de la distanţă a sosirii patrulelor de poliţie în zona respectivă.

Anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Petru-Emanuel Beşleagă, Flavius-Marian Cozma, Mihai Costea, Costache Gafiţa, Constantin Lupu, Dimitrie-Claudiu Petrovici şi Geta Păduraru, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. Presa ieşeană scrie că cel puţin unul dintre inculpaţi ar fi apropiat al clanului „Corduneanu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DIICOT au săltat membrii a trei grupări mari de contrabandişti din Iaşi, cu ramificaţii la Suceava.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii DIICOT au săltat membrii a trei grupări mari de contrabandişti din Iaşi, cu ramificaţii la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei